Windows 9, 8K desteğiyle ortaya çıkacak!

Yeni yayılan bu haber, Windows 9'un önümüzdeki birkaç yıllık planını gözler önüne mi seriyor?

Windows 9'dan yeni bilgiler!

Geçtiğimiz hafta içerisinde Windows 9 hakkında o kadar çok dedikodu ve haber sızıntısı ile karşılaştık ki eğer böyle giderse birkaç gün içinde sistemi tam olarak karşımızda göreceğiz demektir.

Bu sefer ortaya çıkan bilgiye göre Windows 9, bir önceki işletim sistemi olan 8'e göre çok daha yüksek ekran çözünürlüklerini destekleyecek. Özellikle yüksek DPI seviyesine sahip ekranlarda, Windows 8 kullanmaya çalışanların çok iyi bileceği üzere, işletim sistemi genelde yüksek çözünürlükte sorun çıkarıyordu. Her ne kadar bu durum 8.1 ile birazcık düzenlenmiş olsa da halen tam olarak çözülemedi; hatta sadece harici uygulamalar için değil, direk Windows ürünlerinde bile sorun yaşandığı gözlemlendi. Fakat bu durum Windows 9 ile sona erecek...

En azından PCportal isimli sitenin iddiası bu yönde. Windows 9'un ilk versiyonlarından birisini eline geçirmeyi başaran ekip, sistemi biraz mıncıkladıktan sonra, Windows 9'un 8K çözünürlüğe kadar destek vereceğini beyan etti. Yayınladıkları bir görselle, Windows 9'da bulunan Windows Explorer ikonunun farklı çözünürlüklerdeki ölçülerini de gözler önüne seren PCportal, 96 DPI ile 240 DPI arasındaki geçişi resmen tek tek anlattı.

Microsoft, yüksek çözünürlükteki ürünlerin yakın zamanda piyasayı eline geçireceğine emin ve Windows 9'un 8K çözünürlüğe kadar destek vermesi tam da olması gereken bir özellik. Şimdilik bu miktar biraz fazla gibi gözükebilir ama birkaç yıl içerisinde standart olması su götürmez bir gerçek.

Okuyucu Yorumları