Windows 9, beklediğimizden daha erken gelecek

Eğer gelen haberler doğruysa, Windows 9, kimsenin beklemediği bir anda büyük bir bomba patlatabilir!

Windows 9 bombayı patlatıyor!

Geçtiğimiz günlerde Windows 9'un Nisan 2015 tarihinde ortaya çıkabileceğine yönelik bir haberi sizlerle paylaşmıştık. Ancak yeni gelen haberlere göre bu tarih daha erkene alınabilir. Hatta sadece birkaç ay sonrasında Windows 9'la tanışabiliriz. Bu elbette haber kaynağına göre yalnızca bir tahmin, fakat işaretler bunu doğrular nitelikte.

Microsoft'un geçmişine baktığımızda XP'den sonra Vista'yla büyük hayal kırıklığı yarattığını, ardından da Windows 7 ile bunu kotarmaya çalıştığını rahatlıkla görebiliyoruz. Şimdi de Windows 8'in ardından Windows 9 ile aynı senaryoyu tekrarlayacağını düşündüğümüz Microsoft, eğer "gerçekten" aynı senaryoyu tekrarlarsa muhtemelen Windows 9'la bizleri daha erken tarihte tanıştıracak. Zira geçmişe dönüp baktığımızda 2010 yılında piyasaya çıkacağı söylenen Windows 7'nin Beta sürümünün çıkacağını Eylül 2008'de öğrenmiş, Ocak 2009'da da karşılaşmıştık. Şimdi de Windows 9 için benzer söylentiler mevcut durumda.

Windows 8'in ardından Windows 8.1 güncellemesi ile yeni Windows'a gösterilen ilgiyi artırmaya çalışan Microsoft, Vista'nın ardından da güncellemelerle durumu kurtaramayacağını anlayıp çareyi yeni bir işletim sisteminde bulmuştu. Aynı şey bu kez de geçerli gibi görünüyor. Ancak Windows 8'e baktığımızda Vista kadar kötü eleştirilere maruz kalmadığını da söyleyebiliriz. Windows 8'in en çok eleştirilen yanı yeni "Metro" arayüzü ve Başlat menüsünün yer olmamasıydı. Bu sorunlara da Windows 9 ile çare bulacağının işaretlerini veren Microsoft, 2015'e kalmadan merakları giderecek.

Yine gelen bilgiler doğrultusunda Microsoft'un, Windows 9'u Beta sürümü olmadan yayınlamayacağını söyleyebiliriz. Ve bu Beta 2015'e kalmadan, hatta üç ay sonraki yıllık Built Konferansı'nda bile ortaya çıkabilir.

Okuyucu Yorumları