Windows 9'da WiFi Sense ve Storage Sense

Windows 9, Windows Phone 8.1'in bu iki önemli işlevini masaüstünüze getirecek!

Windows 9'un yenilikleri!

Görünüşe bakılırsa Microsoft, Windows 9'a bazı anahtar Windows Phone 8.1 özelliklerini getirmeyi planlıyor. Windows 9'un sızdırılan resimleri, Storage Sense ve Wi-Fi Sense özelliklerini gösteriyor.

WinFuture'da ortaya çıkan bazı resimlerde, sürüm numarası 9834 görünüyordu ve Storage Sense'in özelliklerini gösteriyordu. Resimde görüldüğü gibi, Storage Sense seçeneğini seçince, cihazın alanını hangi uygulama ve içeriklerin kapladığına dair bir genel bakış gösteriliyor.

Resimlerdeki Storage Sense, sistemdeki harici depolamayı, müzik, resim ve videolar için varsayılan alan olarak gösteriyor. Bu sayede kullanıcılar çoklu ortam içeriğinin dahili bellekte değil, hafıza kartında veya USB bellekte otomatik olarak depolandığından emin olabilecek.

Eğer bu bilgi doğruysa, bu özellik çok kullanışlı olabilir. Sınırlı dahili hafızaya sahip tablet ve laptoplarda çoklu ortam içeriğin otomatik olarak microSD kartta saklanması oldukça pratik olacaktır.

Wi-Fi Sense adında bir özellik daha geliyor. Sonraki sayfamızda.

Wi-Fi Sense ve sundukları

Wi-Fi Sense ve sundukları

Wi-Fi Sense

Bir başka ekran görüntüsünde de, Wi-Fi Sense'a ait olduğu düşünülen kayıt defteri girişleri görünüyor. Bu da Windows 9'un, Windows Phone 8.1'de bulunan Wi-Fi Sense özelliğine sahip olabileceği anlamına geliyor.

Wi-Fi Sense'in işlevleri

Wi-Fi Sense, kullanıcının etrafındaki Wi-Fi ağlarına bağlanıyor. Otomatik olarak açık Wi-Fi ağlarına bağlanıyor. Bu ağların bilgilerini diğer Windows Phone kullanıcılarının bağlandığı ağları "crowdsource" yaparak elde ediyor.

Bir diğer işlevi de, Wi-Fi ağ erişiminizi Facebook arkadaşlarınızla, Outlook ve Skype bağlantılarınızla paylaşmanızı sağlaması. Bu şekilde, internet ağınızı şifrenizi göstermeden paylaşabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları