Windows 9, Windows Phone 8.1 GDR1 ve fazlası

Windows 9, Windows 8.2, Windows Phone 8.1 GDR1 ve daha fazlasından önemli bilgiler, haberimizde!

Windows 9 ve fazlası...

Microsoft'un yazılımlarının bir sonraki sürümleri ne zaman gelecekler? Bu konu henüz oldukça belirsiz, ancak yeni ortaya çıkan bilgiler bizlere bazı ipuçları veriyor.

Neowin'in raporuna göre Windows Phone 8.1 GDR1, Microsoft tarafından dahili olarak test edilmeye başlanmış durumda ve bu senenin ilerleyen aylarında piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. "GDR" adının güncelleme ortaya çıktığında değiştirilmesi muhtemel. Microsoft, en son GDR güncellemesini "Update 3" olarak yeniden adlandırmıştı.

Windows 9 ise Neowin'e göre Windows Phone 8.1 GDR1 kadar ileri bir geliştirme aşamasına henüz ulaşmadı. İddiaya göre Microsoft, işletim sisteminin çeşitli bölümleriyle ilgili çalışmaları şirket içinde bölüştürmüş durumda, ancak işletim sistemi henüz test edilmeye başlanmadı. Neowin, Microsoft içinden aldığı bilgilerin, daha önceki sızıntılarda olduğu gibi Windows 9'un önümüzdeki sene yayınlanabileceğini işaret ettiğini söylüyor.

Windows'un bir sonraki güncellemesi Windows 8.2 veya Windows 8.1 Update 2 ise yayına giderek yaklaşıyor. Bir süre önce ortaya çıkan dedikodular, güncellemenin RTM sürümünün Temmuz'da gelebileceğini, dolayısıyla final sürümün Ağustos veya Eylül'de yayınlanabileceğini gösteriyor.

Bunların yanında Windows Phone 8.1 GDR1'in hangi yenilikleri sunacağı yakında açıklanabilir. Güncellemenin daha çok cihazda test edilmesi, sızıntı ihtimalinin artması anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları