Windows 95, tarayıcıda geri döndü!

Windows 95'le geçen mutlu günleri özlediyseniz, işte size o günlere dönmenin en kolay yolu!

Windows 95 geri döndü!

Windows 10'la birlikte geri dönen Başlat menüsünü ilk kez kullanan Windows işletim sistemi sürümü Windows 95 olmuştu. Bu yüzden Windows 95'in bizde ayrı bir yeri var. Diğer yandan hala Windows 95'le çalışan bir bilgisayar bulup anıları tazelemek de bu günlerde neredeyse imkansız. Fakat artık ikonlaşmış bu işletim sistemiyle bir nostalji yaşamak isteyenlerin durumu o kadar da umutsuz değil.

19 yaşındaki İskoçyalı yazılımcı Andrea Fauld'un çabaları sayesinde artık tarayıcınızda Windows 95 deneyimi yaşayarak eski günleri yad etmeniz mümkün.

Tarayıcıda bazı oyunları çalıştırmak için Unity ve Unreal motorları tarafından da kullanılan Emscripten'den yararlanan Fauld, böylece Windows 95'in yazıldığı C++ kodunu JacaScript'e çevirmenin bir yolunu bulmuş. Fauld, Emscripten'in yanında Dosbox ve Em-Dosbox gibi yazlımlardan da yararlanmış.

İşletim sisteminin artık ömrünü dolduran Internet Explorer 3.0 gibi tarayıcılarda bazı sorunlar yaşadığını da ekleyelim. Diğer yandan bunun halihazırda kullandığınız Windows sürümünün yerine geçmeyen basit bir deneyim olduğu da bir gerçek.

Okuyucu Yorumları