Windows'a "erotik" istila!

Windows'lu cep telefonları giderek artıyor ama cinsel içerikli bu uygulamalar da can sıkıyor!

Windows'a "erotik" istila!

Windows Phone'un en bilinen ve en büyük eksiği, pek çok önemli uygulamaya halen sahip olamaması. Ne var ki, bunca kaliteli (ve gerekli) uygulamanın eksik olduğu dükkanda, cinsel içerikli uygulamalar kendilerine daha çok yer buluyorlar.

Özellikle Eğlence, Müzik+Video, Yaşam ve Sağlık+Fitness bölümlerine en üst sıralarda yerleşen bu uygulamalar, adeta insanların gözünün içine bakıyor. Google, Android için iyi bir süzgeç kullanıyor, böylece bu uygulamalar büyük ölçüde engellenmiş oluyor. Apple'ın App Store'unun ise bu konuda çok sert kurallara sahip olduğu zaten herkes tarafından biliniyor. Nokia'nın App Highlights (Öne Çıkanlar) adlı bir listesi bulunuyor. Bu liste, Windows Phone Market'in listesine bir alternatif ve daha isabetli ve kaliteli uygulamaların olduğu listeler düzenleyebiliyor.

Tıpkı her çeşit uygulamanın olduğu gibi, cinsel içerikli uygulamaların da elbette yayınlanma hakkı var. Fakat burada önemli olan, bu tarz uygulamaların, bir nebze de olsa "zor erişilebilir" bir konumda tutulması. Özellikle de düşük fiyatlı Windows Phone akıllı telefonlarıyla, gençleri hedef kitle olarak belirleyen Nokia ve Microsoft'un bu konuda bir adım atması gerektiğini düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları