Windows araçlarını geliştiren 10 pratik araç!

Windows'un bazı özellikleri sizi de sinir ediyor mu? Öyleyse gelin, bu 10 araçla hepsini düzeltelim!

Windows'u geliştiren 10 araç!

Windows'u yüklediğinizde birçok faydalı araca sahip oluyorsunuz. Bunların bazıları olmadan Windows'u kullanmak güç hale gelebilir. Ancak şimdi size tanıtacağımız 10 araç ile Windows'un araçlarını geliştirerek daha iyi bir hale getirmeniz de mümkün.

1. MenuUnistaller

MenuUnistaller, sağ tuş menüsüne programı anında kaldırmanıza yarayan bir kısayol ekliyor. Bu sayede Denetim Masasına gidip Program Kaldır bağlantısını bulmakla uğraşmanıza ve program listesinin yüklenmesini beklemeye gerek kalmıyor. Ancak daha güçlü bir yazılım arıyorsanız, Revo Uninstaller ile bir programın penceresine tıklayarak sisteminizdeki tüm izlerini yok edebilirsiniz.

MiniBin, XnView Shell Extension, OpenWith Enhanced

MiniBin, XnView Shell Extension, OpenWith Enhanced
XnView Shell Extension ile görsellerin önizlemelerini sağ tuş menüsünde seyredebilirsiniz

2. MiniBin

Temiz bir masaüstüne sahip olmak istiyorsanız, MiniBin ile Geri Dönüşüm Kutusu'nu uyarı alanına taşıyabilirsiniz. Araç, çift tıklamayla çöpü boşaltmak gibi faydalı işlevler de sunuyor.

3. XnView Shell Extension

Windows Gezgini'nin önizleme bölmesini beğenmiyorsanız, XnView Shell Extension ile resim dosyalarına sağ tıkladığınızda bir önizlemesini görebilir, sunulan seçenekler sayesinde resmi kolaylıkla dönüştürebilirsiniz. Dönüştürme seçenekleri olmadan, sadece önizlemeyi görmek istiyorsanız, FastPreview'u deneyin.

4. OpenWith Enhanced

Windows, bir dosya türünü hangi programla açacağını bilmediğinde size bir takım programlar önerir. OpenWith Enhanced ise Windows'un Birlikte Aç menüsüne bazı ek özellikler ekliyor. Araç, internetten bazı öneriler gösterebildiği gibi, hangi uygulamaların dosyayı açma ihtmalinin daha yüksek olduğunu da vurguluyor.

Jumplist Extender, Process Manager ve fazlası

Jumplist Extender, Process Manager ve fazlası
QTTabBar ile Windows Gezginini sekmeli bir hale getirebilirsiniz

5. Jumplist Extender

Jumplist Extender ile Windows'un sunduğu sıçrama listelerini herhangi bir program için oluşturmanız mümkün hale geliyor.

6. Process Manager

Process Manager'ın ana amacı, sağ tuş menüsüyle programları öldürmek. Ancak araç, bir uygulamayı gizlemek, uyarı çubuğuna küçültmek, saydam hale getirmek gibi birçok faydalı işi de yerine getiriyor.

7. QTTabBar

Windows Gezgini için en iyi eklentilerden biri olan QTTabBar, Gezginin tepesine sekmeler ekliyor ve şu anki konumu kopyalama gibi faydalı düğmeler de gösteriyor.

8. Bins

Bins sayesinde dosyalar ve klasörler dahil olmak üzere hemen hemen her şeyi görev çubuğuna sabitleyebilirsiniz.

Fences ve Teracopy

Fences ve Teracopy
Teracopy, Windows'un standart kopyalama iletişim kutusunu ve özelliklerini geliştiriyor

9. Fences

Dosyalarınızı masaüstünüzde saklıyorsanız ve daha fazla düzene ihtiyacınız varsa, Fences tam size göre. Araç ile farklı tür simgeleri farklı kutulara yerleştirebiliyorsunuz. Fences, bu işi otomatik olarak bile yapabiliyor.

10. Teracopy

Windows'un varsayılan dosya kopyalama yöntemi, işlemi duraklatmanıza izin vermiyor ve hangi dosyaların başarıyla kopyalandığını size bildirmeyebiliyor. Teracopy ise Windows Gezgini ile bütünleşiyor ve kopyalama işlemlerinizi hızlandırmakla kalmıyor, birçok gelişmiş seçenek ve denetim sunuyor.

Okuyucu Yorumları