Windows Azure Türkiye'de

Microsoft'un açık ve esnek bulut platformu Windows Azure, Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Windows Azure Türkiye'de

Microsoft, Türkiye'deki kurumlar ve uygulama geliştiricilerin de Windows Azure hizmetlerinden yararlanabileceğini duyurdu. Bugün yapılan açıklama ile içinde Türkiye'nin de bulunduğu 48 ülkede daha kullanıma açılan Windows Azure toplam 89 ülkede hizmet veren en yaygın bulut servislerinden biri oldu. Microsoft veri merkezlerinden sunulan Windows Azure platformu tek başına veya diğer bulut yapıları ile birlikte kullanılabiliyor. Windows Azure'un sunduğu açık platform, yeni uygulamalar geliştirmek ve mevcut uygulamaları bulutun sunduğu kabiliyetler ile zenginleştirilme konusunda uygulama geliştiricilere çeşitli imkanlar sağlıyor.

Herhangi bir yazılım geliştirme dili ya da aracı kullanarak uygulama geliştirme özgürlüğü sunan Windows Azure, geliştirilen bu uygulamaları güvenli bir şekilde barındırmaya ve sunduğu esneklik sayesinde de ihtiyaç duyulan ölçeklerde kullanabilmeye olanak tanıyor. Windows Azure kurumlara ise işlerini ve uygulamalarını kendi belirleyecekleri, yapılarına en uygun hız ve kapsamda bulut sistemine taşımalarına da yardımcı oluyor.

Yeni özellikleriyle artık daha güçlü

Türkiye'deki kullanıcılar Windows Azure'un yeni eklenen özellikleri ve geliştirilen hizmetlerinden de yararalanabiliyor. Windows Azure'un bu ay başında ön izleme olarak açıklanan yeni ve güçlü özelliklerinin başında web siteleri, sanal sunucular ve medya servisleri geliyor. Windows Azure ve Özel Bulut ortamları arasında güvenli ağ ortamlarının kurulabilmesi, yeni yönetim portalı, veri depolama için coğrafi yedekliliğin yanı sıra yerel yedeklilik ile SQL raporlama bazı diğer önemli teknolojik gelişmeler olarak göze çarpıyor.

Necip Özyücel'in açıklamaları

Necip Özyücel'in açıklamaları

Windows Azure'un yeni eklenen özellikleri ve geliştirilen hizmetleriyle birlikte artık Türkiye'de de kurumlara kendi bulutunu oluşturma konusunda yardımcı olmaya hazır olduğunu kaydeden Microsoft Türkiye Sunucu ve Yazılım Araçları İş Grubu Yöneticisi Necip Özyücel, "Türkiye'de de kullanıma açılan Windows Azure'u NASA, Boeing, Easyjet, Toyota ve T systems gibi devler halihazırda bulut bişimin avantajlarından yararlanabilmek için kullanıyor. Windows Azure özellikle kurumlara hedeflenen iş amaçlarını en hızlı biçimde cevap verecek şekilde entegre edebilmelerini sağlarken, maliyetleri kontrol etmelerine ve kolaylaşan yönetim ile katma değerli işlere odaklanmalarına imkan tanıyor. Microsoft Türkiye'nin yazılım gelitiren iş ortakları Windows Azure üzerinde çözümlerini şimdiden hazır hale getirdiler. Windows Azure üzerinde kullanılabilir olan çözümler arasında Advertisement çevrimiçi anket, Advancity sosyal kumbara, ETCBase gayrimenkül yönetim, CC yazılım 3D modelleme, Inomera içerik yönetimi, Kalitte dinamik yönetim paneli, MaestroPanel barındırma kontrol paneli, Netle destek servis yönetimi, Netsis müşteri ilişkileri yönetimi, Nexum KOBİ iletişim platformu, ODC mesaj göderimi, T&G Workshop e-ticaret platformu, TCM müşteri yönetimi, Univera tedarik zinciri çözümlerini sayabiliriz. Yakın zamanda çok daha fazla çözüm kullanılabilir hale gelecek" diye konuştu.

Bugünden itibaren Türkiye'de de kullanıma sunulan Windows Azure'u ücretsiz olarak denemek için http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresini ziyaret edebilir, daha fazla bilgi için ise http://www.windowsazure.com/tr-tr/ adresine göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları