Windows Donatılarınıza Taze Kan!

Windows Donatılarınızın daha güçlü ve sağlam alternatiflerine ulaşmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz

Donatılara Rakip Var!

Tab'lı bir not defteri, ayrıntılı ve daha basit bir Windows Gezgini, Masaüstünüzün sağ alt köşesinde görebileceğiniz ayrıntılı bir takvim, fotoğraflardaki kırmızı renkli gözleri kolayca yok edebileceğiniz bir Paint; Yani kısacası, genellikle Başlat > Programlar > Donatılar yolundan ulaştığınız programların çok daha gelişmiş versiyonlarını kullanmak istiyorsanız, bu makalemiz tam size göre.

Makalemizde bahsedeceğimiz, üçüncü parti yazılımcılar tarafından yeniden düzelenen ve yapılandırılan bu programların özellikleri ve ne işe yaradıkları olacak. Programları dilediğiniz takdirde, ücretsiz olarak CHIP Download.Eu adresinden de indirebileceksiniz.

Notepad++

Notepad++

Program: Notepad++
Baz aldığı program: Notepad

Notepad'in sağladığı tab sistemi ile, text doylarınız arasında, istediğiniz gibi hareket edebileceksiniz. Sadece .txt dosyaları için değil, .html dosyaları üzerinde de, Notepad++ ile çalışabilirsiniz. Yani, HTML ve diğer program dillerindeki kod çalışmalarınızı, bu program üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Notepad++ açık kaynak kodlu bir yazılım ve tamamen ücretsiz.

Bu Programı Avrupa'nın En Büyük Download Sitesinden İndir!

Xplorer2

Xplorer2

Program: Xplorer2
Baz aldığı program: Windows Explorer

Üç tane tab paneline sahip görünümü ile, daha ayrıntılı bir Windows Explorer karşımıza çıkıyor. Bir Sık Kullanılarlar listesi oluşturabilrdiğimiz Xplorer2, Windows Explorer'ı oldukça geliştiriyor. Programın ücretsiz versiyonu şu anda kullanılabilir ve indirilebilir durumda.

İndir!

Paint.NET & Alt-Tab PowerToy

Paint.NET & Alt-Tab PowerToy

Program: Paint.NET
Baz aldığı program: Paint

Paint.NET ile, birçok görseli aynı anda görüntülüyebilirsiniz. Birçok ücretsiz yazılım ile yapamayacağınız, kırmızı gözleri silme, fotoğraflarınızı ayrıntılı olarak düzenleme gibi işlemleri bu ücretsiz yazılım ile gerçekleştirebilirsiniz. Ve, en önemlisi, Ctrl+Z tuşuna basarken, hangi hareketinizi geri alacağınızı görebilirsiniz.

Bu Programı Avrupa'nın En Büyük Download Sitesinden İndir!

Program: Alt-Tab PowerToy
Baz aldığı program: Alt+Tab Kombinasyonu

Windows'da, çalıştırdığınız programlar arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlamanın kısayolu olan Alt+Tab tuş kombinasyonunu biraz daha göze hitap eden şekle getiren Alt+Tab PowerToy, ücretsiz ve dinamik bir yazılım.

İndir

QuickMonth & Revo Uninstaller veya My Uninstaller

QuickMonth & Revo Uninstaller veya My Uninstaller

Program: QuickMonth
Baz aldığı program: Windows Tarih ve Saat Özellikleri

Windows'unuzun genelde sağ alt köşesinde bulunan bu tarih ve saat görüntüsünü değiştiren ve bir hayli geliştiren bu program, bilgisayarınıza kurulduğu zaman, sağ alt köşede açtığı bir pop-up sayesinde, bir ajanda ve ayrıntılı takvim görevi bile görebiliyor. Üstelik, tamamen ücretsiz.

İndir!

Program: Revo Uninstaller veya My Uninstaller
Baz aldığı program: Program Ekle/Kaldır (Denetim Masası)

Bazı programlar ve oyunlar vardır. Bilgisayarınızdan bir türlü silinemezler. Adeta bir kene gibi yapışmış bu programların kökünü kazımanıza yardımcı olabilecek programlar var; Revo Uninstaller veya My Uninstaller. Ücretsiz olan bu yazılımlar, tek bir tık ile, program silme görevini yerine getiriyor.

İndir! - Revo Uninstaller
İndir! - My Uninstaller

Launchy & Process Explorer

Launchy & Process Explorer

Program: Launchy
Baz aldığı program: Başlat menüsü ve Çalıştır

Başlat > Çalıştır'dan erişebildiğiniz Çalıştır penceresini geliştiren bu program, çeşitli programları açmanıza, web sitesi bağlantılarını açmanıza yarayan bir çalıştırıcı görevini çok daha üstün bir şekilde üstleniyor.

Bu Programı Avrupa'nın En Büyük Download Sitesinden İndir!

Program: Process Explorer
Baz aldığı program: Windows Görev Yöneticisi

Bilgisayarınızda çalışan işlemleri ve programları görüntülemek için kullandığınız görev yöneticisinin sınırları size dar gelmeye başladıysa, Process Explorer tam size göre. Her bir işlemin hangi işlemle alakalı olduğunu ve ne kadar işlemci veya bellek harcadığını grafiksel olarak görebileceğiniz gibi, uygulamaların veya Windowsun çalışırken hangi dll'leri kullandığını dizinleriyle beraber görebileceksiniz.

Bu Programı Avrupa'nın En Büyük Download Sitesinden İndir!

NetStumbler & 7-Zip veya ALZip

NetStumbler & 7-Zip veya ALZip

Program: NetStumbler
Baz aldığı program: Kablosuz Ağ Yöneticisi

NetStumbler, kablosuz ağ kullanıcıları için mutlaka kullanılması gereken bir program. SSID bilgilerinin yer aldığı, sinyal gücünün gösterildiği ve diğer ayrıntıları inceleyebileceğiniz program ile, kablosuz ağınızı da kontrol edebilirsiniz.

İndir!

Program: 7-Zip veya ALZip
Baz aldığı program: Windows Explorer Arşiv Yöneticisi

WinZip Alternatifleri makalemizde yer vermiş olduğumuz olan 7-Zip ve ALZip programları, Windows Explorer Arşiv Yönecisini baz alarak yapılmış olan, başarılı sıkıştırma programları. Ücretsiz olan bu yazılımlar, bilgisayarınızda mutlaka bulunmalı.

Bu Programı Avrupa'nın En Büyük Download Sitesinden İndir! - 7-Zip
İndir! - ALZip

TeraCopy & JkDefrag GUI

TeraCopy & JkDefrag GUI

Program: TeraCopy
Baz aldığı program: Windows Explorer dosya kopyalama operasyonu

TeraCopy programı ile, Kopyala/Yapıştır yaptığınızda, dosyaların kopyalanma hızını ayrıntılı şekilde görebilecek, dilediğiniz zaman kopyamalayı durdurabilecek ve devam ettirebilecek, transferin ne kadar gerçekleştiğini ve o sırada hangi dosyanın transfer edildiğini ayrıntılı şekilde görebileceksiniz. Ücretsiz bir yazılım olan bu proram, oldukça yararlı.

İndir!

Program: JkDefrag GUI
Baz aldığı program: Defrag

Tamamen ücretsiz bir yazılım olan, JkDefrag GUI ile, dosya optimizasyonunu sağlayabilir, bilgisayarınızın daha optimize ve rahat çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

İndir!

Power Calculator

Power Calculator

Program: Power Calculator
Baz aldığı program: Hesap Makinesi

Daha grafiksel, daha göze hitap eden bir hesap makinası olan Power Calculator, profosyonel hesap makinaları kadar iyi. Özellikle Matematik meraklılarına, zor hesaplarda bile yardımcı olabilecek cinsten.

İndir!

Okuyucu Yorumları