Windows DVD Çalar, indirmeye hazır!

Microsoft, Windows 10'a geçenlere bedava dağıtacağını duyurduğu uygulamasını yayınladı!

Microsoft sözünü tuttu!

Microsoft, bu yılın başlarında Windows Media Center (WMC) için yolun sonuna gelindiğini ve gelişiminin durdurulacağını doğrulamıştı. Ayrıca bunun yeni işletim sistemi Windows 10'un bir parçası olmayacağı açıklanmıştı.

Microsoft, Windows 10'a taşımadığı Media Center için kullancılara alternatif bir DVD Player uygulaması çözümü sunmak için de söz vermişti. Zira kullanıcıların son zamanlarda Windows Media Center'ı sadece DVD oynatmak için kullandığı görülüyordu.

Ve şimdi şirket, Media Center destekleyen Windows 7 ve 8.1 sürümlerinden Windows 10'a geçenler için ücretsiz bir DVD Player uygulaması yayınladı. Daha önce Media Center'a sahip olmayanlar ise, uygulamayı Windows Store üzerinden ücretli olarak da indirebiliyor. Eğer sisteminiz ücretsiz kurulum için uygun değilse uygulama mağazasından 34.75 TL ödeyerek DVD Player uygulamasını satın alabilirsiniz.

Eğer uygun bir Windows sürümünden geçiş yaptıysanız ücretsiz uygulama için Windows Store'u ziyaret etmek zorunda değilsiniz. Uygulama, yükseltme işleminden sonra Windows Update aracılığıyla otomatik olarak indirilecektir.

Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi uygulamaya ücretsiz sahip olabilmek için tek yol Windows Media Center içeren sürümden yükseltme yapmak. Temiz bir Windows 10 kurulumu yaparsanız, Windows DVD Player'a sahip olabilmek için 34.75 TL ödemeniz gerekecek.

Okuyucu Yorumları