Windows Embedded 8 farklı sürümlerle gelecek

Windows 8'in tablet ve PC'lerden çok daha fazlasına girmeyi amaçlayan "öteki" sürümünden haber var!

"Öteki Windows'tan" haber var

Windows 8'in banka ATM'lerinden buzdolaplarına "gömülü" sistemler için geliştirilen sürümü Windows Embedded 8'in birkaç farklı sürüme sahip olacağı açıklandı.

Microsoft, Salı günü akşamı yayınladığı basın bildirisinde kalifiye şirketlerin ve kullanıcıların Windows Embedded 8 Standard'ın önizleme sürümlerini şu an indirebileceklerini söylüyor. İşletim sisteminin tamamlanmış, final sürümü ise Windows Embedded 8 Pro ile beraber önümüzdeki sene Mart ayında piyasaya sürülecek. Windows Embedded 8'in Industry ve Handheld portları ise Ocak ayında tamamlanmış olacak. Bir başka sürüm olan Windows Embedded Compact 2013, 2013'ün ikinci yarısında ortaya çıkacak. Windows Embedded 8 Automotive'in detayları ise Microsoft tarafından 2013'de açıklanacak.

Microsoft, Windows Embedded 8'in Windows 8'deki dokunmatik hareketler gibi aynı özelliklerden faydalanacağını ve POS sistemleri, medikal sistemler ve otomobil içi teknolojileri gibi alanlarda daha doğal bir deneyim sağlayacağını bildiriyor. Visual Studio 2012'yi de destekleyecek olan Windows Embedded 8, "donanımdan yazılıma ve hizmetlere farklı platformlarda akıllı ve kusursuz deneyimler" oluşturmaya izin verecek.

Okuyucu Yorumları