Windows Home Server'a Power Pack 3 gücü!

Windows Home Server'a Win 7 takviyesi sağlayacak Power Pack 3'ün beta sürümünü yayınladı. İndirin!

Power Pack 3 Beta hazır!

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre Windows Home Server'a Windows 7 ve Windows Media Center özelliklerinin bir çoğunu entegre edecek bu araç sayesinde Yedekleme ve Geri Yükleme, Kütüphane, Netbook'lara gelişmiş destek ve Windows Media Center iyileştirmeleri gibi özellikler sağlanacak.
Home Server'a Windows 7 desteği yolda!
Netbook:
Power Pack 3 sayesinde Home Server'a bağlı netbooklar 1024x600 çözünürlükteki arayüzü kullanabilecekler. Netbookların küçük depolama alanları göz önünde bulundurulursa Home Server bunlar için iyi bir yedekleme alanı olacak gibi görünüyor.

Kütüphane:
Kütüphane sayesinde ağa bağlı Windows 7 yüklü bilgisayarlarınızdan müzik, resim ve videolara rahatlıkla ulaşabileceksiniz.

Özellikler devam ediyor...

Özellikler devam ediyor...
Windows Search 4 Home Server'ın ayrılmaz parça olabilir...

Windows Search 4:
Windows Search 4, Power Pack 3 ile bütünleşerek daha kararlı ve daha hızlı indeksleme süresi olan bir Home Server'a sahip olmanızı sağlayacak. Hatta bunun sayesinde EFS (Encrypting File System) aracılığı ile şifrelenmiş dosyalara da arama sonuçlarında ulaşabileceksiniz.

TV Kaydı:
TV kayıtlarınıza bilgisayarınızdan daha uygun çözünürlüklerde izleyebileceksiniz. WMV destekli herhangi bir kaydedici ile kayıt altına alınmış videolarınızı da kolaylıkla bütün ağınız ile paylaşıp uygun çözünürlüklerde izlemenize imkân sağlanıyor.

TV - orijinal boyut
Windows Mobile - 320x240, 500 Kbps (WMV)
Zune - 640x480 1500 Kbps (WMV)

TV şov ve dizilerinizi kolaylıkla ev sunucunuza ekleyip bütün ağınız ile paylaşabilirsiniz. Çünkü Home Server'ın depolama boyutu kullanıcı seçeneğine göre rahatlıkla arttırılabilir durumda.

Windows Media Center İyileştirmeleri:Windows Search 4 Home Server'ın ayrılmaz parça olabilir...
Geçtiğimiz Mart ayında yayınlanan Power Pack 2 sayesinde Windows Media Center ve Media Center Extender'ların ev sunucusuna bağlanabilmesi mümkün oluyordu. Power Pack 3 sayesinde eğer Home Server'ınıza Windows Home Server Connector yükler veya güncelleme yolu ile edinirseniz, kişisel bilgisayarınızda Windows Media Center'ı başlattığınızda Windows Media Center Connector yüklemeniz gerektiğine dair bir uyarı ile karşılaşacak ve size sağladığı linkten kolaylıkla yükleyebileceksiniz. Böylelikle kişisel bilgisayarınızdaki Windows Media Center menüsünde Home Server adında yeni bir seçeneğe sahip olacaksınız.

Hızlı Görünüm Konsolu

Hızlı Görünüm Konsolu
Hızlı Görünüm Konsolu..

Hızlı Görünüm Konsolu:
Bu özellik sayesinde kullanıcılar ekstra bir işlem yapmadan Windows Media Center ve Extender aracılığı ile Windows Home Server Konsolu'na bağlanmadan sunucuya ait depolama, sürücü, yedekleme, paylaşılan klasörler, sunucu güvenliği ve sağlığı, donanım ve üretici bilgileri hakkındaki detaylara erişebiliyoruz.

Final sürümün ne zaman çıkacağı henüz belli değil; fakat PP3'ü test eden kullanıcı sayısının artması ve karşılaşılan hataların geri bildirim yoluyla Microsoft'a iletilmesi bu süreci daha da kısaltacak. Yapılan açıklamaya göre test süreci yolunda giderse Windows Home Server'lar için tam sürüm Power Pack 3 22 Ekim dolaylarında güncelleme yoluyla sunulacak.

Beta sürümü elde etmek isteyenler buradan kayıt olarak Power Pack 3 Beta'yı edinebilirler.

Okuyucu Yorumları