Windows Home Server hatası hala giderilmedi

Microsoft kendini tembelliğe vurmuş olmalı ki, Windows Home Server hatası hala giderilmedi...

Tembel Microsoft

Aralık ayında Windows Home Server'ın bazı şartlar altında verileri yok ettiği ortaya çıkmıştı. Fakat buna rağmen Microsoft duruma kuşkulu bir şekilde bakıyor.

Winodows Home Server altında (WHS) verileri geçici olarak birden fazla sabit diske kaydedenler bu hatadan etkilenebilirler. Kullanıcı, dosyaları belli programlar ile doğrudan Server üzerinde düzenlediği zaman bu verilerin kaybı söz konusu olabiliyor. Bu hatadan etkilenen programların listesi Microsoft tarafından bir bilgi makalesinde yayımlandı.

Fakat geliştiriciler bu hataya karşı çok yavaş tepki veriyorlar ve uygun yamayı ancak haziran ayında çıkaracaklarını söylüyorlar. WHS takımı bu problemin hatlarını belirlediklerini ve olası çözümleri test ettiklerini söylüyor. Microsoft verilerin düzenlemeden önce yerel diske kaydedilmesini tavsiye ediyor.

CHIP Online'ın Yorumu:
Öyle görünüyor ki, Microsoft hatayı ciddiye almıyor. Geliştiriciler problemi hızlıca çözmek yerine hatanın çok ciddi olmadığı veya çok az kullanıcının bundan etkilendiğine dair istatistikler yapıyorlar. Ayrıca WHS hedef kitlesini oluşturan ve belki acemi olduğu için problemle baş edemeyen kullanıcılar ise hazirana kadar yapayalnız bırakılıyor. Bizim tavsiyemiz: Anakartınızın sabit disk kontrolcüsü için uygun sürücüyü bulun ve BIOS seviyesinde RAID dizisi oluşturun. Böylece verilerin geçici olarak kaydedilmesi işini WHS üstlenmez ve düzenleme sırasında verilerinizi kaybetmezsiniz.

Okuyucu Yorumları