Windows için 2016 kabusu!

iOS'u geride bırakan Android, şimdi de Windows'u tehdit ediyor... İşte 2016'da Windows'u bekleyenler

Windows'a 2016 kabusu!

Microsfot'un Windows işletim sistemi yirmi yılı aşkın bir süredir kişisel bilgisayar sistemlerinin dominant gücü olarak biliniyor. Ama geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmaya göre Windows'un hükümdarlığı artık o kadar da rahat değil.

IDC isimli firmaya göre, "smart conneted" yani akıllı bağlantı noktalı cihazlar (ki bunların içerisine PC'ler, tabletler ve akıllı telefonlar da giriyor) kategorisinin 2011 yılı pazar payına bakıldığında, Microsoft yüzde 35.9'luk pazar payıyla liderliği üsteleniyordu. Hemen ardındansa Google Android yüzde 29.4'lük oranıyla büyük bir çıkış yakalamış akabindeyse iPad, iPhone ve iPod touch teknolojisine hayat veren Apple'ın iOS işletim sistemi yüzde 14.6'lık pazar payı ile geliyordu.

Ama görünüşe göre 2016'da Windows birinci olamayacak... Detaylar haberimizin ikinci sayfasında...

2016'da Windows birinci olamayacak...

2016'da Windows birinci olamayacak...

Geçen yıllar içerisindeyse Microsoft liderlik koltuğundaki yerini kaybetmeye başladı, özellikle hesaplamalar, Google ve Apple'ın çok daha güçlü olduğu mobil cihazlar üzerinden yapılmaya başladığı andan itibaren... Son verilere göre 2016 yılında liderliği yüzde 31.1,'lik pazar payı ile Andorid üstlenecekken, Microsoft yüzde 25.1 oranı ile ikinci olarak kalacak. IDC'ye göreyse iOS 17,3'lük payıyla üçüncü kalmaya devam edecek.

IDC'de Mobil Bağlantılı Cihazlar bölümü araştırma müdürü Tom Mainelli'nin şu sözleri dikkat çekti; "Andorid işletim sisteminin büyümesi, doğrudan üretilecek olan düşük fiyatlı cihazların adedine bağlı."

Yapılan araştırma bir diğer önemli rakama daha ışık tuttu. IDC'nin raporuna göre 2011 yılında dağıtımı yapılan 916 milyon adetlik akıllı bağlantı noktalı cihazın 2016 yılı ile 1.84 milyara ulaşacağı iddia edildi. Hesaplamalar mobil yöne çekildikçe Microsoft da bir o kadar geride kalıyor.

Okuyucu Yorumları