Windows Insider programı bir yaşında!

Windows 10'un geliştirme sürecini bizlere açan Windows Insider, tarih yazmaya devam ediyor!

Windows 10, onunla doğdu!

Windows Insider programı, Windows 10'un ilk Teknik Önizleme sürümünü geçen sene 30 Eylül'de yayınlamıştı. 9841 yapı numarasıyla ortaya çıkan işletim sistemi, sadece iki haftada 1 milyon test kullanıcısına ulaşmıştı. Bugün 1. yaşını kutlayan programın üye sayısı, 7 milyona ulaşmış bulunuyor.

Windows Insider üyeleri artık sadece Windows 10'un PC yapılarını değil, Windows 10 Mobile ve hatta Enterprise işlevlerini test ediyorlar. Microsoft, artık kullanıcılarından gelen geri bildirimlere kulak veriyor ve buna göre işletim sistemine işlevler ekleyip, çıkarabiliyor.

Programın liderliğini yapan, ismini Windows 10'la ilgili haberlerde sıkça duyduğumuz Gabe Aul, programın son kullanıcı sayısı hakkında açıklama yapmasa da, şimdiye kadar PC ve mobil için 27 Windows 10 önizleme sürümünün sunulduğunu söyledi. Aul'a göre bu sayede "yazılım geliştirmenin iyi ve kötü zamanlarını daha önce hiç olmayan bir saydamlıkta görebildik". Aul, programın üyeleri tarafından gelen fikirlerin, hata raporlarının işletim sisteminin final sürümünde akıcı bir deneyim sağlamakta önemli bir yerinin olduğunu belirtti.

Görünüşe bakılırsa Microsoft, Insider programını yeni yapılarla sürdürmeye devam edecek. Programın bir parçası değilseniz ve önizleme yapılarını test etmek istiyorsanız, buradan kaydolabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları