Windows'lu Nokia'lar herkese yok!

Windows'lu yeni Nokia'lar geliyor ama herkese değil... Peki ama şanslı ülkeler hangileri olacak?

Yeni Nokia'lar herkese yok!

Symbian'dan sonra çıkış yolu arayan Nokia, Windows Mobile tabanlı cep telefonları yapacağını uzun zaman önce duyurmuştu. Ürünlerin piyasaya çıkış tarihleriyavaş yavaş kesinleşirken pazar olarak seçilen ülkelerin de sayısal olarak düşük miktarda olacağı bildirildi.

"Biz büyük bir değişim yaşıyoruz. Bu ölçekte bir değişimi bir anda sindirmek çok zor. Dolayısıyla yavaş ve emin adımlarla ilerleyeceğiz." diyor Nokia'nın CEO'su Stephen Elop. 2011 bitmeden önce ürünlerini piyasaya sürmek isteyen Nokia, gelecek hafta içinde Londra'da düzenlenecek olan forumda yeni telefonları, herhangi bir aksilik çıkmazsa tanıtacak. Hala Symbian telefonların çok güçlü olduğu ülkeleri göz önüne alıp bir denge kurmaya çalışırken Windows 8 tabanlı tablet planları olup olmadığı konusunda gelen bir soruya CEO'dan kesin bir yanıt gelmedi. Kapıyı açık bırakan Stephen Elop, Windows ve Windows Phone arasındaki sinerjinin kendileri açısından çok güzel bir gelecek sunacağını belirtti.

Windows'lu Nokia'lara ilk olarak hangi ülkeler kavuşacak bilemiyoruz ama daha önceki tecrübelerimize dayanarak, bu ülkeler arasında Türkiye'nin olmayacağını rahatlıkla tahmin edebiliriz...

Okuyucu Yorumları