Windows mağazaları gaza bastı!

Yetersiz kaldıkları için eleştirilen Windows Phone ve Windows 8 mağazalarında bir şeyler oluyor!

Windows'ta işler düzeliyor!

Microsoft, Haziran 2012'de, Windows Phone Store'un 100.000 uygulamaya ulaştığını duyurmuştu. Geçtiğimiz haftasonu ise şirket, markette yer alan uygulama sayısının 200.000'i geçtiğini açıkladı.

Duyurunun yapıldığı blog yazısına göre, Windows 8 uygulamaları için kullanılan Windows Store'da ise, günde 12 milyon uygulama alım satım işlemi gerçekleşiyor. Tabii ki bu sayıya, uygulamaların içerisinde yapılan küçük alımlar da dahil.

Microsoft ayrıca, ister Windowsp Phone 8 olsun, ister Windows 8 olsun, uygulama geliştiricilere yardımcı olmak adına daha fazla yardım edebileceğine dair ipucu da vermiş bulunuyor. Blogda yazan bilgilerden biri şu şekilde: "Yeni yıl içerisinde, uygulama geliştirmeniz sırasında kullanıcılara ulaşmanızı sağlayacak yeni ve yaratıcı yollar tanıtacağız."

Microsoft, Noel'den önce yayınlanmasını istedikleri Windows 8 ve Windows Phone 8 uygulamaları üzerinde çalışan geliştiricilerin bu günlerde kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini söylüyor. Yılbaşı için hedeflenen uygulamaların ise 20 Aralık Cuma gününden önce kaydedilmeleri gerekmekte.

Bu duyuruların yanı sıra, blogda, geliştiricilerin uygulamalarını nasıl ilgi çekici yapabilecekleri konusunda da bilgilere yer veriliyor...

Okuyucu Yorumları