Windows Mağazası yenilendi!

Windows 8.1'in uygulama mağazası, önemli yenilikler ve tasarım değişikliği ile güncellendi!

İşte yeni Windows Store!

Windows uygulama mağazası, ufak bir gecikmeyle de olsa, yeni tasarımına kavuştu. Aslında herkesin Windows 8.1 Update 1 ile gelmesini beklediği yenilenmiş mağaza, daha kolay bir kullanım ve daha derli toplu bir yapı sunuyor.

Göze çarpan ilk yenilik, üst kısımda hep görünen yeni bir yeşil bar. Bu bar üzerinde önemli kategorilere kısa yollar ve bir de arama çubuğu yer alıyor. Manşet resimlerinin altında ise, yeni bir bölüm olan Koleksiyonlar yer alıyor. Koleksiyonlr altında belli konularda bir araya getirilmiş uygulamaları aynı liste altında görebiliyoruz. İndirimli uygulamalar da, yine bu koleksiyonlar arasında, Red Stripe İndirimleri başlığı ile yer alıyor; aynı Windows Phone uygulama mağazasında olduğu gibi...

En önemli yenilik ise, hem Windows, hem Windows Phone platformları için yayınlanan bazı uygulamaların, artık bir kez satın alınarak diğer platformlarda da indirilebiliyor olması. Örneğin Halo: Spartan Assault'u herhangi bir platformda satın aldığınızda, diğer platformda, ücretsiz olarak indirme şansına sahipsiniz. Ancak bu imkana sahip olmak için yapımcının da buna izin vermesi gerekiyor ve şu anda mağazada bu imkanı sunan fazla uygulama olmadığı bir gerçek. Yine de bu adım, Microsoft'un uzun zamandır konuşulan "Universal Apps" fikrini hayata geçirdiğini gösteriyor.

Yenilenen Windows Mağazası, Windows Update üzerinden kullanıcılara sunuluyor...

Okuyucu Yorumları