Windows masaüstü PC'leri için "kötü" mü?

Windows 7'den Windows 8'e geçecekseniz, sizi kötü bir sürpriz bekliyor olabilir!

Windows 8: Hem iyi, hem kötü

Teknoloji araştırma ve analiz firması Gartner, Windows 8'in dokunmatik özelliklerle iyi olduğunu, ancak masaüstü kullanıcıları için "kötü" olduğunu söyledi.

Gartner araştırma direktörü Gunnar Berger, beş sayfalık Windows 8 incelemesinde işletim sisteminin dokunmatik cihazlarda oldukça iyi olduğunu söyledi. Windows 8'li bir Samsung tableti deneyen Berger, cihazın diğer üreticilerin kurumsal uygulamalarda aşmaya çalıştığı bazı sorunların üstesinden geldiğini söylüyor. İşletim sisteminin Berger'i etkileyen diğer bir yönü ise tüm sürücülerin otomatik olarak yüklenmesi, yükleme işleminin sorunsuz olarak gerçekleşmesi ve Windows 8'in "çılgın" bir hızla açılması.

Berger, test ettiği tablet sayesinde bir laptop ve iPad ile dolaşma zorundalığından da kurtulabileceğini söylüyor. Ancak araştırmacıya göre çok az sayıda kurum Windows 8'e hazır ve kurumlar hala Windows 7'yi düşünüyorlar. Berger, "Windows 8'i kullanan bir cihazda dokunmatik özelliği yoksa nasıl bir deneyim yaşıyorsunuz?" şeklindeki bir soruya ise kısa ve net cevap veriyor: "Tek kelimeyle: Kötü."

Berger, Windows 8'de önemli menülerin ekranın dışında gizli olduğunu ve bir dokunma ile kolaylıkla çağırılabildiğini, ancak bu işin fareyle o kadar da kolay olmadığını söylüyor. Berger, Windows 8'i uzaktan yönetmenin de zor olduğunu, PC'nin yerel bilgisayardaki Windows tuşunu kabul etmediğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları