Windows Mobile 6.5 geldi gelmesine ama...

Windows Mobile 6.5 nihayet piyasada: İşte Yeni mobil Windows'un yerden yere vurulma nedenleri...

Yeni Windows geldi, ama...

Microsoft'un, taşınabilir cihazlara uygun işletim sistemi Windows Mobile'a ne kadar güvendiğini biliyoruz. Özellikle de Win Mobile 6.5 bu konuda bilişim devi için önemli bir yere sahip. Yeni mobil işletim sistemi piyasa çıkmasına çıktı ama dünya çapındaki bilişim uzmanlarının beklentilerini karşılayamadı.

Windows Mobile 6.5'a gelen en büyük eleştiri, beklendiği kadar çok yeniliğe sahip olmaması. Pek çok kişi 6.5 ile 6.1 sürümleri arasındaki farkın çok az olduğu görüşünde. Hatta Zune HD'nin bile WM 6.5'ten çok daha iyi bir işletim sistemi sunacağını söyleyenlerin sayısı az değil. WM 6.5'in simgelerinin ve yerlerinin değiştirilememesi de diğer bir eleştiri konusu oldu. Klasör yaratmanın mümkün olmaması ise bir işletim sisteminin en temel özelliklerine bile sahip olmadığı şeklinde yorumlanıyor.

WM 6.5 ile ilgili olumlu yorumlar da yok değil. Bunların başında ise iş dünyasını ilgilendiren uygulamalar geliyor. Exchange 2010'un WM 6.5 tarafından destekleniyor olması en büyük avantajlar arasında sayılıyor. Önceki WM sürümlerine göre daha hızlı olması da öne çıkan artılardan. Fakat pek çok uzman WM 6.5 yerine asıl WM 7'nin beklentileri karşılayabileceği görüşünde.

Okuyucu Yorumları