Windows PC'lere de geliyor!

Intel, yeni nesil Ivy Bridge işlemcileriyle birlikte, Windows'a büyük bir sürprizi de taşıyor!

Windows PC'lere de geliyor!

Henüz resmi kaynaklar tarafından onaylanmasa da, 23 Nisan'da Intel, Ivy Bridge serisi işlemcileri ile birlikte farklı bir sürpriz de yapmaya hazırlanıyor. Apple'ın bilgisayarlarında kullanılan ve yüksek veri transfer hızı sunan ve USB'nin en büyük rakibi olan Thunderbolt arabirimi, Windows PC'lerde de desteklenmeye başlanacak.

Her ne kadar Ivy Bridge Thunderbolt için destek sunmasa da, Intel, Ivy Bridge destekli anakartları üretecek olan üreticilerden, Thunderbolt için ek bir kontrol yongası eklemelerini istiyor. Ancak USB 3.0'ın şu an için son derece olumlu tepkiler alması, anakart üreticilerini ve daha da önemlisi, PC üreticilerini Thunderbolt'tan uzak tutabilir.

Gelen bir diğer haber ise, Windows'a Thunderbolt desteğinin sağlanacağını doğrular cinsten... Depolama devlerinden LaCie, biri SSD, diğer de harici bir HDD olmak üzere, Thunderbolt destekli iki yeni ürününü ilerleyen günlerde tanıtmaya hazırlanıyor. Yani Windows ve Thunderbolt isimlerini artık yan yana duymaya alışmanızda yarar var...

Okuyucu Yorumları