Windows Phone 7 bomba gibi!

Windows 7'nin küçük kardeşi hakkında ortaya çıkan yeni detaylar sizi de heyecanlandıracak...

Windows Phone 7 bomba gibi!

Microsoft çalışanları üzerlerinde marka ve model ismi yazmayan, işaretsiz siyah cep telefonlarıyla görülebiliyorlar. Bu cep telefonları, Windows Phone 7 kullanan prototipler.

Henüz cebini kaybeden bir Microsoft çalışanı olmadı ama yeni işletim sistemi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

XDA-Developers'dan programcılar henüz açıklanmayan bir HTC akıllı cep telefonunun ROM imajını hacklemeyi başardılar. Mondrian kod isimli cebin Windows Phone 7 kullandığını gördüler ve donanıma dair ilginç bilgiler ortaya koydular...

Etkileyici donanım, etkileyici yazılım

Etkileyici donanım, etkileyici yazılım
Snapdragon işlemci

ROM'dan elde edilen bilgiler Mondrian'ın 4.3 inç geniş ekrana sahip bir cep telefonu olacağını ortaya koyuyor.

480'e 800 ekran çözünürlüğünün yaında Qualcomm'un Snapdragon işlemcisi dikkat çekiyor. Üst sınıf akıllı cep telefonlarında yaygın olarak kullanılan bu işlemcinin normal hızı 1 GHz. Ancak bu yeni cepte daha hızlı olan 1.3 GHz ya da 1.5 GHz modelin kullanılabileceği aktarılıyor.

İşletim sisteminin kendisine gelince, özellikle Facebook entegrasyonunun etkileyici olduğu aktarılıyor. Arkadaşların durumlarının otomatik güncellenmesi, durum detaylarının cep telefonu numaralarının, adreslerin yanında gösterilmesi gibi ince detaylar kullanıcıların hoşuna gidecektir.

Dahası yazılım akıllı bir şekilde adresleri tanıyıp tıklanabilir bağlantılar oluşturuyor. Tek tık ile adresleri haritada görmek ve daha fazlası çok kolay olacak...

Windows Phone ve Internet Explorer

Windows Phone ve Internet Explorer
Tarayıcı işletim sisteminden ayrı olarak güncellenebilir olacak

Microsoft çalışanları yeni işletim sistemini geliştirmeye devam ediyorlar. Elbette bu sürecin önemli parçalarından birisi de mobil internet tarayıcı oluyor.

Microsoft'un yeni ve güncel HTML/CSS derleyici ve render edici motoru Trident kullanılacak. Trident 3.1'in motoru Internet Explorer 7 ile aynı ama JavaScript performansı IE8'den alınanlarla geliştirilmiş. Üzerine bir miktar da CSS geliştirmesi yapılmış.

Bu tarayıcının işletim sisteminden ayrı olarak güncellenebileceği aktarılan detaylara arasında yer alıyor.

CHIP Online'ın yorumu:
Windows Phone 7'de kullanılan Internet Explorer sürümlerinin isimlerinin de kısaltılıp karışıklığın önlenmesi gerekiyor. IEMobile gibi isimler arada kullanılsa da halen terim karmaşası var.

Tarayıcının ayrı güncellenmesine gelince; bu acaba Internet Explorer 9 ile aynı anda çıkacak bir IEMobile 9'un da işareti olabilir mi? Şimdilik sadece bir yorum, ama birlikte bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları