Windows Phone 7 Mango'nun en iyi 3 özelliği!

İster Android, ister iOS hayranı olun, yeni Windows'taki bu 3 şey sizin de aklınızı çelebilir...

Minik Windows'un 3 bombası!

Microsoft, Salı günü yaptığı açıklamada Windows Phone 7 'Mango'nun, Windows Phone 7'den 20 üstün yönünü açıkladı. Ancak bu, 'dağın sadece görünen tarafı' ve söylenene göre Mango'da önceki sürüme göre 500 geliştirme bulunuyor.

İşte Mango'da yer alacak ve akıllı telefon hayranlarının ilgisini çekebilecek en önemli üç yenilik:

1. Internet Explorer 9 entegrasyonu

Hız sizin önemliyse, Mango'nun IE9'un tam masaüstü sürümünü çalıştırması sizi memnun edecek. Microsoft tarafından Blackberry Torch, iPhone 4, Android'le çalışan bir Samsung Droid Charge ve Windows Phone Mango'lu telefonlarda aynı anda yapılan HTML5 testinde sonuçlar şöyle şekillenmiş. HTML5 yüklemede BlackBerry saniyede 4 kare, Android saniyede 10 kare gösterirken Mango'lu telefon saniyede 25 kare göstermeyi başarmış. BlackBerry'den hemen sonra elle teste başlatına iPhone ise bu sürede yüklemeye başlamamış.

'Hızlı kartlar', Bing, Office, Xbox ve Skype

'Hızlı kartlar', Bing, Office, Xbox ve Skype
Quick Cards ile aramalardan hızlıca sonuç elde etmek mümkün

2. 'Hızlı kartlar' ve Bing entegrasyonu

Microsoft, 'hızlı kartlar'ı kullanıcının ilgili bilgilerin bir özetini bulmak için Bing'i kullanması olarak açıklıyor. Microsoft ürün pazarlama yöneticisi Derek Synder, bunu 'internet aramasının ve uygulamaların bulanıklaştırılması' olarak adlandırıyor.

Synder, bir tanıtımında Water for Elephants adlı film için bir arama gerçekleştiriyor. Sonuç olarak farklı bir web sitesine gitmeye ihtiyaç duyulmadan gösterim saatleri, puanlar ve filmin özeti gösteriliyor. IMDB uygulamasına tıklandığında ise çevrimiçi film veritabanında ilgili bölüm açılıyor.

Bing'deki görsel aramalar da geliştirilmiş. Synder, bir tanıtımında bir kitabın resmini çekerek kitabın nereden alabileceğini ve yorumlarını görmenin mümkün olduğunu gösterdi.

3. Office, Xbox ve Skype

Mango'da bulunan Office paketinin Excel, One Note ve PowerPoint uygulamaları güncellenmiş bulunuyor. Excel'de artık hücreleri vurgulayıp içeriklerini değiştirmek mümkün.

Yeni eklenen Skype uygulaması sayesinde ise telefonunuzdan Skype aramaları yapmanız artık mümkün olacak.

Mango'da Xbox Live özellikleri de bulunacak. Kullanıcılar arkadaş listesini görebilecek ve her oyuna giriş ekranındaki Xbox Live simgesi üzerinden erişilebilecek.

Okuyucu Yorumları