Windows Phone 7.5 Mango satın almaya değer mi

Windows Phone 7'li cepler gerçekten almaya değer mi? Denedik, son kararımızı verdik!

Minik Windows ne kadar iyi?

Windows Phone 7.5 "Mango" güncellemesi, Windows'lu cepleri daha çekici bir alternatif haline getirdi mi? CHIP Online'ın testine göre bu sorunun cevabı evet.

Mango yüklü bir HTC Radar'ı bir süre kullandıktan sonra iPhone 4'e geçtiğinizde iPhone size geç tepki veren bir antika gibi gelebiliyor. Cihazın pilinin ise sadece birkaç saat dayanan Android'lere kıyasla birkaç gün dayandığını gözlemledik.

Metro arayüzünü özelleştirebilmek ise oldukça kolay. WP 7.5, yeni e-postaları, aramaları ve mesajları bir bakışta size sunabiliyor. Takviminiz giriş sayfasında yer alıyor ve bir sonraki randevunuzu otomatik olarak gösteriyor. Herhangi bir uygulamaya geçmeden durum güncellemelerini ve Tweet'leri görebiliyorsunuz.

Android Market'e ve iTunes Store'a göre çok daha az uygulama olsa da Angry Birds, Foursquare ve çok daha fazlasını bulmanız mümkün.

Peki ya olumsuz yönleri?

Peki ya olumsuz yönleri?

Tabi Windows Phone 7.5'de sorunlar da yok değil. Gmail ve Google Calender'daki eşitleme sorunları gibi. Ama bunlar cihaza ve duruma özel olabilir ve sizin başınıza gelmeyebilir.

Peki Windows Phone 7.5'in olumsuz yönü ne? Mango da aynı PC'lerdeki Windows gibi ilk birkaç hafta oldukça hızlı çalışıyor ancak HTC Titan'da zamanla yavaşlıyor ve durma noktasına gelebiliyor. Bu da yetmezmiş gibi zamanla piliniz de daha çabuk bitmeye başlayabiliyor.

Ancak ne olursa olsun Microsoft, Windows Phone 7.5 ile doğru yola girmiş gibi görünüyor. Bizce Apple'ın çok geç olmadan Microsoft konusunda bir önlem alması gerekecek.

Okuyucu Yorumları