Windows Phone 8.1'e Android'den alıntı

Microsoft, rakibi Google'ın Android'de yaptığını çok beğendi; aynısını Windows'ta da yapıyor!

Windows, Android'i örnek aldı

Microsoft, Google'ın birkaç sene önce bulduğu zekice bir çözümden "esinlenmeye" karar verdi. Windows Phone telefonların üzerinde bulunan fiziksel-kapasitif arama tuşunu, ekranın içine sanal tuş olarak yerleştirmeye karar veren Microsoft, böylece fiziksel tuşun yarattığı maliyetten kurtulduğu gibi, kullanıcıları için de daha pratik bir çözüme kavuşmuş olacak.

Yeni sanal "arama" tuşları, yakında piyasaya çıkması beklenen Windows Phone 8.1 ile ortaya çıkacak. Elbette eski telefonlar, sistemlerini güncelleseler de fiziksel tuşlarını telefon üzerinden kaldırmaları mümkün olmayacak ancak Windows Phone 8.1 ile piyasaya çıkacak olan yeni telefonlarda artık fiziksel arama tuşu bulunmayacak.

Bu arada, Windows Phone 8.1'den konu açılmışken, Microsoft'un 1 milyar dolar "rüşvet" vererek Windows Phone ortamını desteklemesini sağladığı konuşulan Samsung'un, Windows Phone 8.1 ile çalışan bir Galaxy telefonu çıkarması ihtimali de bulunuyor. Bunun da Windows Phone 8.1 lansmanı ile ortaya çıkmasının, Microsoft için çok iyi bir reklam olacağı aşikar. Bakalım, söylentiler gerçek çıkacak mı?

Okuyucu Yorumları