Windows Phone 8.1 GDR1'den somut detaylar!

Belki siz hala Windows Phone 8.1'i bekliyorsunuz ama bir sonraki güncelleme netleşmeye başladı bile!

WP 8.1 GDR1'den haber var!

Windows Phone 8.1 güncellemesi, cihazlara dağıtılmaya başlandı. Microsoft ise mobil platformuna sunacağı bir sonraki güncellemenin üzerinde çalışıyor. Windows Phone 8.1 GDR1 hakkında bugüne kadar birkaç bilgi kulağımıza gelmişti, ancak ilk kez daha elle tutulur detaylarla karşınızdayız.

Microsoft'un OEM Developers sitesinde ortaya çıkan bilgilere göre GDR1, platformun bazı gereksinimlerini ortadan kaldıracak. Bu, daha düşük seviye telefonlarla tanışabileceğimiz anlamına gelebilir. Spesifikasyonların çoğunda değişiklik yok, ancak şaşırtıcı birkaç ayarlama var.

WMPoweruser'ın haberine göre yeni cihazlar, qHD (960 x 540) çözünürlük desteğiyle gelecek ve yakınlık sensörüne ihtiyaç duyacaklar. Bunun yanında cihazlar, GDR1'in 1080p üzeri çözünürlükleri desteklemesi beklenmediği için en yüksek 1080p çözünürlük ile kısıtlı olacaklar. Deklanşör düğmesi ise isteğe bağlı olarak eklenebilecek.

GDR1'in uygulamalarınızı klasörlere toplamanıza izin vereceği biliniyordu. Ancak Nokia Power User'a göre şu özellikler de güncellemeyle beraber gelecek

- OEM'ler bazı koşullarda varsayılan canlı kutucuk düzenini değiştirebilecek.

- Mağaza, orta ve daha büyük boyutlu giriş ekranı kutucuğuna sahip olacak.

- OEM'ler, SD kartın telefon güncellemesi için kullanılmasına izin verebilecek veya bu işlevi engelleyebilecekler.

- OEM'ler, "güncellemeleri otomatik olarak indir" seçeneğini gösterebilecek veya gizleyebilecekler.

Belirginleşen bu bilgilere rağmen GDR1'in ne zaman geleceğine dair henüz herhangi bir veri yok. Windows Phone 8.1 güncellemesini bekleyenlerdenseniz, ülkelere göre güncelleme durumu için bu sayfaya göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları