Windows Phone 8 neden "uçtu?"

Herkes bu telefonda Windows Phone 8'i görmeyi beklerken; bu Android de nereden çıktı?

Windows Phone 8 neden "uçtu?"

İngiliz kökenli ünlü lüks telefon üreticisi Vertu, geçtiğimiz günlerde ultra lüks yeni Vertu Ti modelini tanıttı. Ama herkes telefonda Windows Phone 8 görmeyi beklerken, durum beklendiği gibi olmadı: Başta Windows 8 işletim sistemine sahip olması planlanan telefon, son anda alınan bir kararla, piyasaya Android 4.0 ile çıktı. Şirketin bu kararı almasındaki neden ise oldukça ilginç: Windows 8'in fazla karmaşık olması!

Konuyla ilgili açıklama yapan şirketin konsept ve tasarım sorumlusu Hutch Hutchinson da, "Windows 8, çalışması oldukça güç bir işletim sistemi" yorumunda bulundu. Vertu'nun hitap ettiği müşteri kitlesini göz önünde bulundurursak, bu konuda ne kadar haklı oldukları tartışılabilir. Şirketin donanımdan ziyade, "tasarım ve şıklığı" birinci planda tuttuğu bilinen bir gerçek. (Bu arada Ti'nin yaklaşık 10.000 dolara satıldığını hatırlatalım.)

Öte yandan Vertu Ti, cep dostu fiyatının aksine, oldukça "demode" sayılabilecek özelliklere sahip. Android Ice Cream Sandwich ile boy gösterecek lüks telefon 1.7GHz çift çekirdek işlemci, 1GB RAM, 8 megapiksel kamera ve yakın alan iletişimi (NFC) gibi özellikleriyle vitrinleri süsleyecek.

Okuyucu Yorumları