Windows Phone için kötü haber!

Windows'lu cepler için son 3 aydır gelen iyi haberlerin büyüsü, dördüncü ayda bozuldu!

Bu sefer olmadı!

ComScore firmasının açıkladığı son istatistikler, Microsoft'un cep telefonu piyasasında istediği başarıyı bir türlü yakalayamadığını gösteriyor: Geçtiğimiz üç ayda yavaş bir şekilde de olsa pazar payını arttıran Windows Phone, tekrar düşüşe geçti.

Akıllı telefon piyasasındaki payını Şubat ayında yüzde 0,2 oranında arttıran Microsoft, Mart ayında da yüzde 0,1 oranında artış görmüştü. Yılın ilk üç ayı boyunca çok ufak oranlarda da olsa pazar payını arttıran firma Nisan ayında yüzde 0,1'lik düşüşle karşılaştı. Salı günü açıklanan ABD pazarına ilişkin son istatistikler, akıllı telefon piyasasının hakimlerinin hala Google ve Apple olduğunu gösteriyor: Android ABD pazarının yüzde 52'sine sahipken iOS yüzde 39,2 ile onun ardından geliyor. Söz konusu dönemde Google payında yüzde 0,3 düşüş görülürken Apple yüzde 1,4 artışın tadını çıkardı. Bu iki devin arkasından üçüncü sıraya yerleşense tahmin edebileceğiniz üzere BlackBerry. Yavaş yavaş güç yitirmeye devam eden firmanın pazar payı yüzde 0,8 düşüşle 5,1'e indi.

İstatistikler ABD'de kullanımda olan cep telefonlarının yüzde 58'inin akıllı telefon olduğunu gösteriyor. Apple hala ülkedeki en büyük üretici konumunda. Onu yüzde 22 ile Samsung ve yüzde 8,9 ile HTC takip ediyor. Motorola ve LG ise yüzde 8,3 ve yüzde 6,7'lik payla dördüncü ve beşinci sıraya yerleşmiş durumda.

Okuyucu Yorumları