Windows Phone için ümit veren rakamlar!

Belki Android ve iOS'a yetişmesi çok zor ama Windows Phone, emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor!

Windows Phone büyüyor!

Microsoft'un Windows Phone mobil işletim sistemi, İtalya dışında hemen hemen her yerde istikrarlı bir biçimde büyüyor. Ama Android'in hala çok gerisinde: Son verilere göre, sadece Amerika'da Android'den daha hızlı bir büyüme sergiliyor. Dünyanın diğer her yerinde Android, halen Windows Phone'dan daha hızlı büyüyor.

Kantar Worldpanel'in son araştırmasına göre, Ocak ve Mart arası, Windows Phone'lu telefonlar, tüm akıllı telefonlar içinde yüzde 5,6 satış oranına sahip. Bu oran geçen sene aynı dönemde yüzde 3,7 idi. Karşılaştırma yapacak olursak, Android yüzde 47,9'dan 49,3''e yükselerek, yüzde 1 gerileyerek 43.7'ye düşen iOS'un önünde yer alıyor. Windows Phone, bu ikiliyi takip ediyor. Blackberry ise en çok kaybeden konumunda: Aynı dönem için yüzde 2,9 dan yüzde 0,9'a kadar gerilemiş durumda.

Bu rapor Microsoft ve Nokia için sevindirici gibi görünüyor. Rapora göre geçen seneye oranla satış artışını yüzde 1'den yüzde 4'e çıkartan Finlandiyalı üretici Nokia nihayet kendileri için bir şeylerin değiştiğini ispat etmiş durumda.

Okuyucu Yorumları