Windows Phone ikinci çeyrekte geriledi

Devlerin desteğini arkasına alan bu mobil platform Symbian'ın bile arkasından geliyor! İşte rakamlar

Gerilemeye devam ediyor

IDC'nin ikinci çeyrek rakamları, Windows Phone'un yüzde 3.5 ile yükselme kaydedemediğini rakiplerini çok gerilerden izlediğini tekrar ortaya koydu.

Sadece Android ve iOS'un değil, Blackberry ve Symbian'ın da gerisinden gelen Windows Phone, iPhone 5'in tanıtılması ile daha da zor günler yaşayabilir. IDC'nin raporuna göre çeyrek içerisinde 5.4 milyon Windows Phone cihazı satıldı. Windows Phone, geçen sene aynı dönemdeki yüzde 2.3'lük payını yüzde 3.5'e çıkarmış bulunuyor.

104.8 milyon birim satmayı başaran Android ise yüzde 68.1 pazar payına sahip. Android'in geçen sene aynı dönemdeki pazar payı, yüzde 46.9 idi. iPhone, 26 milyon birim satılmış ve kullanım oranı geçen seneki yüzde 18.8'den yüzde 16.9'a gerilemiş. 7.4 milyon adet satılan Blackberry ceplerin pazar payı, geçen seneki yüzde 11.5'den yüzde 4.8'e gerlemiş. Symbian'ın kullanım oranı, ikinci çeyrekte yüzde 4.4'e gerilemiş. İşletim sisteminin geçen senenin aynı dönemindeki kullanım oranı yüzde 16.9.

Windows Phone'un kullanım oranı ne kadar gerilese de, yeni çıkan uç nokta Windows Phone 8'ler onun için iyi bir işaret. Mobil operatörlerin Windows Phone 8'li ceplere büyük önem vermesi bekleniyor. Bu sayede Samsung ve Nokia gibi üreticilerin WP8'li cepleri, Windows Phone'un yükselmesini sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları