Windows Phone, iOS'a yaklaşıyor!

Piyasaya çok da hızlı bir giriş yapamayan Windows Phone, şimdi iOS'u ciddi biçimde tehdit ediyor!

Windows, iOS'un ensesinde!

Kantar araştırma şirketinin yakın zamanda yayınladığı rapora göre, Microsoft bazı bölgelerde çift haneli oranlara ulaşmayı başardı. Bu bölgeleri isimlendirmek gerekir ise, Büyük Britanya'da yüzde 12 ve Fransa'da yüzde 10.8'lik paylar, artık Microsoft'a ait.

Kıtanın geri kalan bölgeleri Microsoft için halen güllük gülistanlık değil ancak Windows Phone "beş büyük Avrupa marketi" ortalamasında yüzde 9.2'lik bir orana sahip. Bahsi geçen beş büyük market ise Büyük Britanya, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya. Birkaç gün önce yayınladığımız haberimizde ise, yine büyük bir market olan Hindistan'da da, Windows Phone'un iOS'u geride bıraktığından bahsetmiştik.

Microsoft'un oranları tabii ki Android ve iOS'a yaklaşabilmiş değil. Kantar'a göre Android, marketin yüzde 70.1'ini elinde tutuyor.

Öte yandan BlackBerry inanılmaz "serbest düşüşüne" devam ederek aynı beş markette sadece yüzde 2.4'lük bir orana sahip.

Geçtiğimiz üç ay boyunca akıllı telefon marketinde çok büyük değişiklikler olmadı ancak yeni işletim sistemlerinin markete ulaşması çok yakın ve bu oranlarda yakında büyük değişimler yaşanması kimseyi şaşırtmamalı...

Okuyucu Yorumları