Windows Phone Marketplace'in adı değişti

Son zamanlarda ürün isimlerini bir bir değiştiren Microsoft, bakın bu kez hangi ismi değiştirdi...

Microsoft yine değiştirdi!

Ağustos ayında bahsettiğimiz gibi Microsoft, Windows Phone Marketplace'in adını Windows Phone Store olarak değiştireceğini ağzından kaçırmıştı. Şimdi ise bu isim değişikliği, sitedeki yeniliklerle birlikte resmi olarak duyuruldu.

Windows Phone blogundaki bir yazıya göre Windows Phone Store, site içi arama için Bing'den yararlanacak. Ayrıca uygulamaları filtrelemek için ek bazı seçenekler sunulacak:

"[Mağazadaki yeniliklere örnek olarak] Top Free ve Top Paid'i ("En popüler ücretsiz uygulamalar" ve "En popüler ücretli uygulamalar") göreceksiniz. İsmi değiştirilen ve iyileştirilen New+Rising ("Yeni + yükselen") listesi sadece daha sık yenilenmeyecek, ayrıca bir uygulamanın ne kadar hızlı indirildiğini de hesaba katacak. Bir başka yenilik – Best Rated ("En yüksek puan") – müşterilerin verdiği puanlara ve kullanım alışkanlıklarına göre en iyi uygulamaları gösterecek."

Microsoft, yetişkinlere yönelik içerik sunan Windows Phone uygulamalarının yeni mağazada biraz geride tutulacağını açıkladı. "Bu tarz uygulamaları kabul şartlarımıza uygun oldukları sürece sunmaya ve arama sonuçlarında göstermeye devam edeceğiz. Ancak yaşı küçük aile üyeleri gibi sitede rastgele gezinen kişilerin birden karşısına çıkmalarını engelleyeceğiz." Her uygulamada ayrıca bir rapor etme seçeneği bulunacak.

Microsoft ayrıca resmi Windows Phone sitesinde de bazı tasarım değişiklikleri yapacağını açıkladı. Bu değişiklikler ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda'da devreye girecek ve önümüzdeki haftalarda dünyanın kalan bölgelerinde etkin hale gelecek.

Okuyucu Yorumları