Windows Phone'un 5 kalesi ve kahraman modeli!

Windows Phone işletim sistemi, kullanım oranının giderek artmasını işte bu modele borçlu...

Windows'un 5 kalesi!

Microsoft, yeni yayınladığı raporunda, Windows Phone satışlarının arttığını vurguladı. Güney Amerika'da en çok tercih edilen ikinci mobil işletim sistemi olan Windows Phone'un, Avrupa pazarında da beş anahtar ülkede çok önemli pazar payına ulaştığı anlaşıldı.

İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'da, yüzde 8,2 pazar payına ulaşan Windows Phone işletim sisteminin, giriş seviyesindeki Nokia Lumia 520 satışlarıyla payını arttırdığı dikkat çekti.

Araştırmanın ilginç bir sonucu da, Microsfot'un pazar payının yükselme sebebinin, Android veya iOS'tan Windows telefonlara geçenler değil, eski model standart cep telefonlarını bırakıp akıllı telefona geçmek isteyen kullancılar olması.

Microsoft'un araştırmasına göre, ilk defa akıllı telefon alacak olanların yüzde 42'sinin Windows telefonları tercih etmesi, Windows Phone işletim sisteminin kullanıcı dostu ve zengin yetenekli bir işletim sistemi olarak başarısının ispatı kabul ediliyor.

Lumia 520, hem uygun fiyatı hem de kullanıcı dostu yapısıyla, rakipleri karşısında kullanıcılar için daha cazip bir "başlangıç" telefonu olarak dikkat çekiyor.

Bakalım Microsoft'un Nokia'yı satın alması, Windows Phone'un geleceğini daha da olumlu bir yönde etkileyebilecek mi?

Okuyucu Yorumları