Windows Phone'un geleceği böyle olabillir!

Bu müthiş Windows Phone konsepti gerçek olsaydı, Android'i bırakıp ona geçmek ister miydiniz?

Gelecekten gelen telefon!

Nokia ve Microsoft'un gelecek için düşündükleri Lumia'lar tam olarak neye benzeyecek bunu bilmiyoruz, ancak Çinli bir tasarımcının müthiş konsepti bize gelecekten bir ipucu verebilir.

İki ay önce YouTube'da yayınlanan ancak henüz tanıtılan videoda IDEA Mediaworks'ten tasarımcı KuanGaa Chen'in Windows Phone konsepti görünüyor. Tasarımcının Surface-N adını verdiği konsept, diğer konseptlerden alıştığımız gibi yine çok ince kenarlı bir ekrana sahip. 4K ekran çözünürlüklü konseptin Gorilla Glass camının inceliği ise sadece 0.44mm.

Konseptte temel tasarımını koruyan Windows Phone'da uygulama menüsü, ana bilgi ekranı ve fazlasında bazı değişiklikler yapıldığı göze çarpıyor. Hayali cebin içinde bulunan Lytro ışık alanı kamerası, önceden çektiğiniz fotoğraflardaki öğelere sonradan odaklanmanıza izin veriyor. Telefonunuzun temasını değiştirdiğinizde kasanızın rengi de buna bağlı olarak değişiyor.

Surface-N konseptinin en göze çarpan parçası ise 3D haritaların ve diğer nesnelerin ekranın dışına çıkmasını sağlayan holografik ekranı. Böyle bir teknolojiden en az birkaç sene uzaktayız, ancak Amazon'un 3D ekranlı bir cep üzerinde çalıştığına dair söylentiler var.

Surface-N'in grafikleri ve hologramları için çok güçlü bir işlemciye ve GPU'ya ihtiyaç duyacağı açık. Bunun yanında sunduğu işlevlere bakıldığında pil ömrünün de ne kadar iyi olacağı merak konusu. Şimdilik sadece hayal edebileceğimiz bu cep, belki de bir gün gerçeğe dönüşecek.

Surface-N videosunu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları