Windows Phone'un hedefi iOS!

Emekleme dönemini çoktan geride bırakan Windows Phone, şimdi de gözünü iOS'a dikti...

iOS'a hodri meydan!

Microsoft yeni Windows Phone cihazları için çalışa dursun, aynı zamanda gelecek hakkında tahminler yapmaktan da kaçınmıyor. Bu hafta Londra'da gerçekleşen etkinlikte, Windows Phone 8.1 ile kurumsal alanda kullanım ve gelecek özellikler hakkında bilgiler verildi.

Microsoft'un İngiltere Windows Phone Başkanı Leila Martine, vizyonunun kurumsal alanda Google'ı ve Apple'ı geçebilecekleri yönünde olduğunu söyledi. Microsoft'un kurumsal sektör hakkında bu kadar iddialı konuşmasının nedeni ise, kurumsal alanda artan kullanım oranlarını görmesi olabilir. Aynı zamanda kurumsal alanda BlackBerry'nin çöküşü tüm çabalarına rağmen devam ediyor.

Mobile News'e konuşan Martine, iOS'un fiyat politikasının ve Android'in güvenlik kuşkusunun ibreyi Windows Phone'a çevirdiğini söylüyor ve devam ediyor: "Gelecek sene en büyük hedefimiz kurumsal alanda bir numara olmak. Bizde ayni pastadan dilim almak istiyoruz."

Windows Phone şu anda küresel telefon pazarında üçüncü sırada yer alıyor. Ocak 2014'te yapılan ankete göre Windows Phone 'un pazar payı yüzde 11 civarlarında ve bu oranın yüzde 9.5'i ise yeni satılan Nokia cihazlar.

Martine aynı zamanda bu sektörde her zaman en üst seviyede rekabetin olduğunu belirtti. Windows Phone cihazlarının iyi bir satış ivmesi yakaladığını ve bunun kendilerine motivasyon sağladığını belirten Leila Martine, gelecek sene küresel pazar paylarını yüzde 20 seviyelerine çıkarmayı hedeflediklerini ve iOS'u geçeceklerine inandıklarını söyledi.

Okuyucu Yorumları