Windows Phone'un "Phone"u gidiyor mu?

Bu işaretler Microsoft'un mobil platformu Windows Phone için büyük değişim anlamına geliyor olabilir

Windows Phone gidici mi?

Microsoft, Satya Nadella'nın önderliğinde temel anlayışında önemli değişiklikler yaşıyor. Firmanın takip ettiği "önce mobil, önce bulut" sloganı bu değişikliklerin arasında önemli yer tutuyor. Bir başka değişiklik ise Windows Phone markasının sadeleşerek "Windows"a dönüşmesi olabilir.

Lumia Icon'un Mart ayında duyurulmasıyla ortaya çıkan reklamlarda (yukarıda) "Windows Phone" markasını görebiliyorduk. Ancak yeni tanıtılan HTC One M8 for Windows'un reklamında cihazın adında "Windows Phone" ibaresine rastlanmıyor. Bu değişiklik, Microsoft'un bir sonraki Windows Phone'u sadece "Windows" adıyla çıkarabileceğinin işareti olabilir.

Bu arada Windows Phone'un Windows'a dönüştüğü tek yer, HTC One M8 reklamı da değil. Lumia 930'un yeni yayınlanan bir reklamında da Windows markası yalın olarak kullanılıyor. Windows logosunun altındaki "Hayatınızdaki her şey için tek bir deneyim" cümlesi de, Microsoft'un mobil ve masaüstü platformlarını tek bir isim altında birleştirebileceğinin ipucunu veriyor.

Windows Phone'un
Windows Phone'un yeni reklamları böyle.

Microsoft, yakın gelecekte Windows RT, Windows 8, Windows Phone gibi isimler yerine sadece Windows adını kullanırsa şaşırmayacağız.

Okuyucu Yorumları