Windows Phone üreticilerine para mı yağıyor?

Microsoft yalanlıyor ama Windows Phone hakkındaki bu iddianın, uzun süre konuşulacağı kesin...

Yeni Windows Phone bilmecesi!

Eldar Murtazin ile başlayan ve hemen yayılan iddialara göre Microsoft, geç kaldığı akıllı telefon pazarında Windows Phone'un payını arttırmak için, akıllıca bir yol izliyor: Teşvik...

Teknoloji dünyasındaki söylentilere göre, Microsoft Samsung, HTC, Sony ve Huawei gibi telefon üreticilerine, Windows Phone telefonları üretmeleri için 2014 yılında toplamda 2 milyar dolar teşvik dağıtacak. Buna göre, Samsung 1.2 milyar dolarla aslan payını alacak. Samsung'un Windows Phone telefonlarını yaygınlaştırmak için Microsoft ile çok yakın çalışması bekleniyor.

Microsoft, bir zamanlar Windows telefonları üreten ama kar edemeyince vazgeçen Sony'ye de 500 milyon dolar ödeyecek. Böylece Windows Phone 8'li Xperia'lar görebileceğiz. Aynı iddialara göre, Huawei 600 milyon dolar, diğer üreticiler ise 300 milyon dolar teşvik alacak.

Dediğimiz gibi; bunlar şimdilik sadece iddia. Üstelik bu iddialar, görünüşe göre Microsoft'un pek de hoşuna gitmiyor. Şirketin iletişim bölümü başkanı Frank Shaw, bu iddiaları, tamamen olmasa da yalanladı. Shaw, ortaklarının reklam kampanyalarına destek olduklarını kabul ederken, iddialarda geçen büyük rakamların OEM'lere aktarıldığını kesin bir dille yalanladı.

Okuyucu Yorumları