Windows Phone'da umut var!

Kullanım oranlarındaki küçük değişiklikler, Windows Phone için yeni bir umut anlamına geliyor!

Windows Phone'da umut var!

Yeni istatistikler, durağan geçen son ayların kazanan mobil platformlarının Windows Phone ve Android olduğunu söylüyor; en azından ABD pazarı için görünen bu.

Comscore'un Şubat 2015'te tamamlanan 3 aylık raporuna göre Android'in ABD'deki kullanım oranı yüzde 0,2, Windows Phone'un kullanım oranı ise yüzde 0,1 arttı. Apple ve BlackBerry ise sırasıyla yüzde 0,1 ve 0,2 kayıp yaşadılar.

Toplam kullanım oranlarına baktığımızda ise ABD'deki telefonların yüzde 3,5'inin Windows Phone platformuyla çalıştığını, Google Android'in yüzde 52,6 ile ilk sırada bulunduğunu, onu yüzde 41,7 ile Apple'ın takip ettiğini görüyoruz. Bu yüzdeler, 6,5 milyon Windows Phone kullanıcısına, 98 milyon Android kullanıcısına ve 78 milyon iPhone kullanıcısına tekabül ediyor.

Android yükselişini sürdürürken Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a rağmen gerileme yaşaması, dikkat çeken detaylardan. Birkaç yeni cihaz tanıtan BlackBerry'nin de yüzde 0,2 gerilemiş olması, gözden kaçmıyor. Emektar işletim sistemi Symbian, yüzde 0,1 ile listedeki yerini koruyor.

Tüm bu verilerden şu sonuca ulaşmak mümkün: Microsoft'un bir süredir üst seviye telefon tanıtmadığını ve buna rağmen pazar payını artırdığını düşünürsek, Build 2015'te ortaya çıkması beklenen Microsoft markalı amiral gemisi telefonları, Windows Phone'a yeni bir hayat verebilir.

Okuyucu Yorumları