Windows Phone'dan Avrupa'da önemli başarı!

Microsoft Windows 10 için gün sayarken, Windows Phone 8'den gelen haberle iyice keyiflendi!

Windows Phone başarıyor mu?

Windows Phone'un geçtiğimiz çeyreği iyi bir performansla geride bıraktığı, çoğu pazarda üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdığı ortaya çıktı. Akıllı telefon satışlarını Şubat ayına kadar takip eden Kantar'ın son verilerine göre Microsoft, 2015'e gayet iyi bir başlangıç yaptı. Bununla birlikte Microsoft'un rakiplerinin de yıla iyi bir giriş yapması, Microsoft'un başarısının etkisini azalttı.

İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya ve İtalya'da pazar payını artıran Windows Phone'un Avrupa'da yüzde 10,1 pazar payına ulaştığı görünüyor. Verilere göre Android, bu pazarlarda geçen seneki aynı döneme göre yüzde 3 pazar payı kaybı yaşadı.

Bu arada iOS, geçen sene iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın çıkmasıyla birlikte olan çıkışını sürdürürken Android, yüzde 5,1 pazar payı kaybetti. Android'in kullanıcılarını en çok yitirdiği ülkeler arasında yüzde 9,4 ile Fransa ve yüzde 3 ile Çin bulunuyor.

Windows Phone'un bu dikkat çeken yükselişi, cihazların eskisinden daha iyi dağıtılmasına ve cihazların daha uygun fiyatlı olmasına bağlanabilir. Microsoft, başarıya ulaştığı ülkelere odaklanırsa bu trendi devam ettirme şansı bulabilir.

Okuyucu Yorumları