Windows RT tabletlerine kısıtlama

Android'de olduğu gibi, "her canı isteyen" Windows 8'li tablet üretebilecek mi? İşte cevap!

Microsoft'tan katı kurallar

Microsoft'un Windows RT tabletlerinin üretimi konusunda katı kurallar getireceği biliniyordu, ancak yeni duyumlara göre şirket bu kısıtlamaları bir adım ileri taşıyacak ve Ocak ayına kadar sadece birkaç firmanın Windows RT tablet üretmesine izin verecek. Haberlere göre sadece 6 üreticiye izin verilmiş durumda ve bu şirketler 3 firmanın ürettiği çip setlerini kullanacak.

China Times'ın haberinde çip üreticisi olarak NVIDIA, Qualcomm ve TI, Windows RT cihazları için ARM çipleri üretecek. Her bir firma ikişer tablet üreticisi ile çalışacak. NVIDIA ASUS ve Lenovo'ya, Qualcomm Samsung ve HP'ye, TI ise Toshiba'ya çip üretecek.

TI için neden tek bir isim bildirildiği konusunda henüz açıklama yapılmadı. Bir diğer ilginç nokta ise, HP'nin 26 Ekim'deki Windows lansmanında RT tablet piyasaya sürmeyecek olması. Bu da Qualcomm'un bir başka üretici seçmesine yol açabilir. HP'den açılan konuma Dell'in talip olduğu gelen dedikodular arasında.

Bu haber ile ayrıca Samsung'un Qualcomm çip seti kullanan bir Windows RT tableti ürettiği ve yeni işletim sisteminin 26 Ekim'de piyasaya çıkacağı da doğrulanmış oluyor.

Okuyucu Yorumları