Windows'u indirip kurmak isteyen Rus kullanıcılara büyük şok

Windows 10 ve Windows 11, artık Rusya’dan indirilemiyor ve kurulamıyor. Tabii eğer VPN kullanılmazsa...

Artık Windows'u da indiremiyorlar

Bu ayın başlarında Microsoft, Rusya'daki operasyonlarını azalttığını ve 400'den fazla çalışanın işine son verdiğini açıklamıştı. Firma, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini protesto etmek için ülkedeki yeni ürünlerinin de satışını askıya almıştı.

Şimdiyse Rus haber ajansı TASS, Rusya'daki kullanıcıların Microsoft Rusya resmi web sitesinden Windows'u indirip yükleyemediğini bildirdi. Kullanıcılar Windows 10 veya 11’i indirmek istediklerinde, “404 dosya bulunamadı” hatası alıyor. Ancak VPN kullanan veya coğrafi konumunu başka ülke gösteren kullanıcılar bu dosyaları halen indirebiliyorlar.

İlginç bir şekilde, Medya Oluşturma aracı indirilebiliyor. Ancak indirdikten sonra 0x80072F8F-0x20000 hatası veriyor ve çalışmıyor. Gerekçe olarak da "Bilinmeyen bir nedenle, bu araç bilgisayarınızda çalışamadı” açıklaması yapılıyor.

Şu anda, bunun Microsoft'un Rusya'dan daha fazla ürün veya hizmetini yavaş yavaş geri çekme planının bir parçası olup olmadığı veya teknik bir aksaklık veya sorun olup olmadığı tam olarak bilinmiyor.