Windows Sanal Masaüstü Önizleme Sürümüne Kavuştu

Microsoft'un geçtiğimiz yıl duyurduğu Windows Sanal Masaüstü, bir yıllık özel geliştirme sürecinin ardından sunmaya başladı...

Windows Sanal Masaüstü hazır gibi

Geçtiğimiz yıl Ignite 2018 konferansında boy gösteren Microsoft, Windows Sanal Masaüstü'nü söz konusu etkinlikte duyurmuştu. O yıldan bu yana önizleme durumunda olan program geçtiğimiz gün genel ön izleme sürümüne kavuştu. Hizmet, Office 365 ProPlus için optimize edilmiş çoklu kullanıcı deneyimi sunuyor.

Kuruluşlar Windows 7 veya Windows 10 için bu hizmetten yararlanabiliyor. Windows 7 için Sanal Masaüstü'nü kullanan kuruluşlar, Windows 7'nin Ocak ayında sona erecek olan yazılım desteğinin ardından üç yıl boyunca genişletilmiş güvenlik güncelleştirmelerini ücretsiz olarak alacak. Bu, sadece belirli eski uygulamalar için Windows 7 kullanması gereken işletmeler adına benzersiz bir çözüm.

Microsoft Sanal Masaüstü'nü çeşitli ortaklıkları ile de zenginleştirecek. Örneğin, Galaxy cihazınızı bir monitöre takmanıza ve masaüstü deneyimiyle kullanmanıza izin veren özellik olan Samsung DeX ile Windows Virtual Desktop'ı kullanabileceksiniz. Üstelik Windows Sanal Masaüstü'nün bir Windows imajı ile bağlı olarak çalışıyor olması sayesinde Android uygulamaları ile sınırlı kalmayacaksınız. Windows Sanal Masaüstü, Citrix'in Bulut hizmetleriyle de çalışabilecek.

Tüm bu işlemlerin Azure üzerinden çalışacak olması sebebiyle Windows Sanal Masaüstü'nü kullanmak için ilk olarak bir Azure aboneliğine ihtiyacınız olacak. Özellik, Microsoft 365 F1, E3 ve E5, Windows 10 Enterprise E3 ve E5 ve Windows 7 ve Windows 10 için Windows VDA'ya dahil olacak. Windows Server için ise RDS ve CAL müşterileri bu servisten faydalanabilecek.

Okuyucu Yorumları