Windows Server 2003: Üretim Başladı

Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre Windows Server 2003 üretimi başladı. SQL Server 2000 Enterprise Edition (64 Bit) ve Visual Studio .NET 2003 de paralel olarak üretime girecek. Yazılım paketinin Nisan’ın sonunda resmi olarak tanıtılması planlanıyor.

Windows Server 2003: Üretim Başladı

Windows sunucularının en yeni versiyonunun dört ayrı varyasyonu bulunacak. Standart ve Web Edition’ın haricinde Enterprise ve bir Datacenter Edition’ı da satışa sunulacak. Son ikisi hem Intel Itanimum 2 işlemciler ile 64 Bit sistemlerde hem de 32 Bit sistemlerde kullanılabilecekler. AMD’nin 64 Bit’lik işlemcileri bir versiyonun çıkıp çıkmayacağı veya ne zaman çıkacağı henüz belli değil.

İyileştirilmiş güvenlik ve performans
Microsoft, Windows Server 2003 ile iyileştirilmiş güvenlik ve yüksek dayanıklılık sözü veriyor. Bir IT alt yapısının yeni sunucu versiyonu ile yüzde 30’a kadar daha etkili çalışacağı ön görülüyor.

Muhtemel fiyatlar
Sunucu ailesinin beş lisansa sahip standart versiyonunun fiyatı 1.000 $. 25 CAL’a sahip (Client Access Licencess) Enterprise Edition’ın fiyatı yaklaşık 4.000 $ iken çalışma için CAL’a ihtiyaç duymayan Web Edition’ın fiyatı ise yaklaşık 400 $ olacak. Microsoft, Datacenter Edition’ı ise sadece uygun donanım paketlerine sahip seçilmiş satıcılar üzerinden sunacak. Microsoft, Euro bazındaki fiyatlarını henüz açıklamadı.

Okuyucu Yorumları