Windows sonrası, Nokia'da işler fena karıştı!

Nokia, artık Windows kullanacağını açıkladı; ortalık fena karıştı... Hem de ne karışma...

Nokia'da işler fena karıştı!

Bazı Nokia hissedarlarının Nokia ve Microsoft'un anlaşmasından memnun olmadığı ortaya çıktı.

computing.co.uk'a göre dokuz Nokia hissedarı, bir sonraki yıllık genel toplantıda şirketin CEO'su Stephen Elop'u yerinden etmeye çalışacaklardı. Az sayıdaki bu hissedarlar grubu, Elop'u kovmaktan öte, Microsoft'la olan anlaşmayı da bozmak istiyordu.

Grup, Nokia'da yapılması gereken değişiklikleri özetlediği 'Nokia B planı' adında açık bir mektup bile dağıttı. Buna göre Stephen Elop'un Nokia'dan gitmesini ve Microsoft ile olan anlaşmanın yenilenerek sadece birkaç Windows Phone markalı telefon üretilmesini istiyorlar. 'B planı' Symbian işletim sisteminin de daha uzun bir ömre sahip olmasını, ilk önceliğin MeeGo'ya verilmesini ön görüyorlardı.

Ancak bu B-Planı, ilk aşamada başarılı olmadı. İsyan eden hissedarlar bekledikleri desteği göremediler ve "şimdilik" pes ettiklerini açıkladılar. Ama bu "şimdilik" kelimesinin altında yatan anlamı görmek pek de zor değil.

Nokia'daki olumsuz gelişmeler bununla da bitmiyor. Cuma günü açıklanan ortaklığın ardından Nokia hisseleri 8.4 euro'dan 6.6 euro'ya gerileyerek büyük bir düşüş yaşamıştı.

Okuyucu Yorumları