Windows sormadan mı güncelliyor?

Windows'unuz siz istemeseniz bile bazı güncellemeleri yüklüyor olabilir. İşte bu durumun nedeni...

Habersiz güncellemeler!

Windows işletim sistemlerinin olmazsa olmazı otomatik güncellemelerle ilgili yeni bir sorun ortaya çıktı. Her ne kadar Microsoft, otomatik güncelleme uygulamasında son 10 aydır hiçbir değişiklik yapmadığını açıklamış olsa da, özellikle son zamanlarda meydana çıkan bir sorun kafaları karıştırıyor.

Bildiğiniz gibi Windows güncellemelerinde kullanıcılar isterlerse güncellemelerin otomatik olarak gerçekleşmesini seçebiliyor veya güncellemelerin indirilmesini ve kurulması için kendisinden onay alınmasını tercih edebiliyor. Eğer ikincisini seçtiyseniz, Windows güncellemelerinde ortaya çıkan bir hata yüzünden işletim sistemi sizin onayınızı beklemeden güncellemeyi kuruyor olabilir.

Özellikle güncelleme kontrolü esnasında yoğun trafik nedeniyle yarım kalan işlemlerden sonra Windows güncelleme merkezinin bu yarım kalan güncellemeleri, Windows yeniden başlatıldığında kendiliğinden kurduğu gözleniyor. Microsoft, Windows XP ve Vista'larda bu sorunun ortaya çıkabildiğini kabul etti ama henüz bir çözüm bulunamadı.

Okuyucu Yorumları