Windows Store'da dev değişim!

Windows 10 ile beraber Windows Store da değişiyor. Ama bu değişim, birilerini rahatsız edebilir!

Windows Store'da dev değişim!

Microsoft, Windows 10'un tanıtımı ile beraber yazılımlarının çalışma sisteminde köklü değişiklikler yapmaya başlamış durumda. Başlat menüsün geri gelmesinin dışında, Windows Store'un çalışma sistemi de önemli ölçüde değişime uğrayacak.

Şu anda, Windows Store'da sadece "modern" uygulamaları satın alabilmektesiniz. Ancak bu sistemin değişeceği, Microsoft tarafından yayınlanan bir blog yazısında belirtiliyor. Bu yazı sayesinde de yakın bir gelecekte Windows Store içerisinde "modern olmayan" uygulamaların da yer alacağına kesinlikle emin olabiliyoruz.

İşletme modelinin modern olmayan uygulamalar ile nasıl çalışacağı konusunda bir bilgimiz olmamasına rağmen, Microsoft'un uygulama satıcılarını, Apple'ın OS X App Store'unda kullandığı yönteme benzer bir şekilde, uygulamaların satış fiyatları üzerinden belirli bir oran ile ücretlendireceği beklenmekte.

Ancak, bu işletme modeli Microsoft'un işine yarasa da, yazılım satıcılarının pek işine gelmeyebilir. Microsoft'un Windows Store'u, Windows uygulamalarını bulabileceğiniz asıl market pozisyonuna kolaylıkla getirebileceği düşünülür ise, geliştiricilerin uygulamalarını satmak için en iyi yerin Windows Store olacağını görmek mümkün oluyor. Ancak bu kolay erişim ve satışın bedeli, gelirin bir kısmının Microsoft'a sunulması olacak.

Yeni uygulamalar için bu çok büyük bir problem olmayabilir ancak direkt olarak müşteriye satış yapmaya alışmış olan üreticiler durum biraz daha karışık. Daha rahat ulaşım imkanı sunacak olan Windows Store'da yer almak, tabii ki bu uygulamaların da işine gelmekte ancak bu görünürlüğün bedelinin klasik gelir sistemlerine vurulacak bir darbe olması, bu uygulama firmaları için sıkıntı yaratabilir.

Okuyucu Yorumları