Windows Store hızla büyüyor

Windows 8 piyasaya sürüldüğünde onun büyük bir farkı olacak. Nasıl bir fark mı? İşte cevabı...

Windows 8 hızla "büyüyor"

Microsoft yeni işletim sistemi Windows 8 için ilk günden buyana her türlü detayın üzerine düştü. Teknolojinin artık olmazsa olmazlarından olan "Store" mantığı ise MS'in de dikkatinden kaçmış değil.

Bu haftanın başlarında MS, Windows Store üzerinde bulunan uygulama sayısını 1000'in üzerine çıkardı. Fakat bu uygulamaların hepsi kullanıcılar tarafından direk olarak Windows Store üzerinden indirilmiş uygulamalar değil. Ulaşılan 1000 küsur uygulama tamamen "Modern" kullanıcı ara yüzüne ve de Windows 8 masaüstü uygulamalarının karışımında oluşuyor.

Bugün itibariyle bir internet sitesi, Windows Store'un Windows RTM versiyonu için yeni bir güncelleme yayınladı. Site tarafından verilen rakamlara göre toplam 1,080 adet "Modern" uygulama bulunuyor ki bunlardan 893 tanesi ücretsizken, 187 tanesi ücretli.

Tüm bu uygulamalar arasında pek tabii en büyük ağırlık oyun tarafında bulunuyor. Geçen hafta eklenen 73 yeni oyun ile bu kategoride bulunan toplam oyun sayısı 214'e çıkmış bulunuyor. "Araçlar" kategorisiyse bu hafta itibariyle 91 adet uygulamaya ulaştı.

Windows şimdilik iyi gidiyor ama Windows 8'in resmi çıkış tarihi olan 26 Ekime kadar sahip olduğu uygulama miktarını katbekat arttırması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları