Windows Store'da Windows 10 bereketi!

Windows Store'un, Windows 10'un yayınlanmasının ardından ulaştığı yeni rekor, resmi olarak açıklandı

Windows Store'dan rekor!

Microsoft, Windows 10 ile birlikte iyi bir yıl geçiriyor. Yeni işletim sisteminin kurulum sayısı 100 milyon barajını aşarken, Microsoft bugün kendi uygulama mağazası için yeni bir kilometre taşına ulaştıklarını duyurdu. Şirket, Windows 10'un lansmanından bu yana Windows Store'un 2.5 milyar ziyaretçi aldığını söyledi.

Bu ziyaretçi sayısı kesinlikle satın alımlara çevrilmese de, bu yine de mağazanın şaşırtıcı miktarda bir ziyaretçi sayısına ulaştığı gerçeğini değiştirmiyor.

Aslında Microsoft, Black Friday yani Şükran Günün'den sonra gelen ilk Cuma günü mağazayı ziyaret eden müşterilerin yüzde 75 oranında satın alma işlemi yaptıklarını belirtiyor. Bu rakam büyük olasılıkla sadece 10 cent fiyatla uygulama, müzik, oyun ve filmlerin sunulduğu 10 günlük promosyonla denk gelmiş gibi görünüyor.

Daha fazla kullanıcının Windows 10'a geçiş yaparak bir başka kilometre taşının devirmesi an meselesi. Çünkü Microsoft, son değişikliklerle birlikte işletim sistemini yükseltme konusunda kullanıcılar üzerindeki baskıyı arttırmış durumda.

Okuyucu Yorumları