Windows Threshold, uyarı merkeziyle gelecek!

Windows'un bir sonraki sürümü Threshold, telefonlarda bulunan bu işlevi Windows'a taşıyacak!

Bir eksik daha tamamlanıyor!

Microsoft, Windows 8.1'den sonraki işletim sistemi Threshold için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni bir rapor ise 30 Eylül'de teknik önizleme sürümünün ortaya çıkması beklenen işletim sisteminin, bir uyarı merkeziyle geleceğinin haberini veriyor.

Threshold'un yeni yapılarında ortaya çıkan uyarı merkezi, aynı Windows Phone'daki ve diğer platformlardaki gibi uyarıların biriktirildiği merkezi bir alan işlevini görüyor. Uyarı merkezi, şu an görev çubuğunda yer alan sistem tepsisi bölümünden çalıştırılabiliyor. Uyarılar, geldikleri uygulamaların isimlerine göre diziliyorlar ve isterseniz tek tek, isterseniz tümünü birden kaldırmanız mümkün oluyor. Şu anki işlev, uyarılar üzerinden uygulamalarla etkileşimde bulunma gibi bir işlevsellik sunmuyor. Uyarı merkezi şimdilik çok temel özelliklere sahip, ancak yakın zamanda geliştirilmesi muhtemel.

Peki uyarı merkezi, Windows'ta nasıl görünüyor? Yeni uyarı merkezi, Windows Phone'dakinin aksine tüm ekranı kaplamıyor, ekranın sağ alt tarafında küçük bir pencere olarak görünüyor. Bu pencerenin boyutu şimdilik sabit. Rapora göre pencerenin beyaz renkli bir arka planı bulunuyor ve çok temiz görünüyor. Eğer çok fazla uyarınız varsa, pencereyi yukarı ve aşağı kaydırmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları