Windows'u bırak, Android'e bak!

Windows Phone 8'le beklediğini bulamayan Microsoft'un kasasını Google'ın Android'i dolduruyor!

Windows'u bırak Android'e bak

'Nasıl yani?' diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Gerçekten de mobil işletim sistemleri cephesindeki en büyük rakibi olan Google'ın, yazılım devi Microsoft'un kasasına milyarlarca dolar akıtacak olması ilk etapta pek de anlaşılabilir bir durum değil. Ancak şirketin Android'e karşı kazandığı bir davada mahkemenin Android kullananan tüm üreticilerin patent ihlali nedeniyle Microsoft'a ödeme yapma zorunluluğu getirmesi yazılım devinin Google'ın geliştirdiği iştetim sistemini gelecek yıllar boyunca ekstra bir gelir kaynağı yapacak olmasını biraz olsun açıklayabilir.

Microsoft'un LG, HTC ve Samsung gibi üreticilerin sattığı her Android cihazdan alacağı 8 dolarlık payın şirketin kasasına sadece 2013 yılında 3.4 milyar dolar koyacağı hesaplanıyor. Yıllara yayıldığında katlanarak artması beklenen 'Android katkısı', 2017 yılında satılacağı tahmin edilen 1.5 milyar cihazla birlikte 8.8 milyar dolara çıkacak.

Windows Phone 8 işletim sisteminin, en azından bu yılın ilk çeyreği itibarı ile, pek de başarılı satış rakamlarına ulaşamadığı gerçeği göz önüne alındığında, Microsoft'un bu alandaki en büyük rakibini ciddi bir gelir kaynağı olarak bilanço defterlerine eklemesi bilişim dünyasının ironileri arasına girmeye aday.

Okuyucu Yorumları